E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasaları Fed’in faiz kararı yönlendirecek---

Piyasaları Fed’in faiz kararı yönlendirecek

Piyasaları Fed’in faiz kararı yönlendirecek
17 Mart 2021 - 11:51 borsagundem.com

Faiz artırımlarına daha erken başlayabileceği veya tahvil getirilerinin daha da yükselmesine izin verebileceğine dair sinyaller için tüm gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika toplantısına çevrildi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Faiz artırımlarına daha erken başlayabileceği veya tahvil getirilerinin daha da yükselmesine izin verebileceğine dair sinyaller için tüm gözler ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika toplantısına çevrildi

Yen karşısında dolar % 0.1 artışla 109.085 yen oldu ve bu hafta dokuz ayın en yüksek seviyelerine yaklaştı. Euro, son üç seanstaki düşüşün ardından dolar karşısında yatay seyretti. Fed politika yapıcılarının, COVID-19 aşılamalarının ve 1,9 trilyon dolarlık yeni teşvikin ardından son yıllardaki en hızlı ABD ekonomik büyümesini tahmin etmeleri beklenirken, piyasa uzmanları, merkez bankasının faiz oranlarını daha önce artırmaya başlayabileceğine dair ipuçlarına odaklanacak.

Morgan Stanley stratejisti Matthew Hornbach, "FOMC’nin ekonomik tahminlerinin bu yıl artan büyüme resmini kabul etmesi muhtemel, ancak maksimum istihdamla tutarlı ve enflasyon üzerinde sürekli baskı oluşturacak koşullara doğru uzun bir yol var gibi görünüyor" diyerek şöyle devam etti: "Fed'in beklenenden daha güvercin olması, ABD getirilerinin ve doların yakın vadede özellikle riskli para birimleri karşısında daha düşük hareket ettiğini gösteriyor, ancak ABD doları için 2. Çeyrek yükselen riskler görmeye devam ediyoruz."

Dolar endeksi, esas olarak yükselen ABD tahvil getirilerinden destek alarak üç seans üst üste yükselerek 91.908'de kaldı. Euro 1,1902 dolardan el değiştirdi, ancak ortak para birimi 3.5 ayın en düşük seviyesi olan 1,18355'i aşılarda olası bir gecikme nedeniyle test edebilir.

Avrupa'nın ilaç gözlemcisi, Perşembe günü öğleden sonra AstraZeneca’nın koronavirüs aşısı alıcılarında kanama, kan pıhtıları ve düşük trombosit sayısı konularına ilişkin araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

Sumitomo Mitsui Bank'ın baş stratejisti Daisuke Uno, "Sonuca bağlı olarak, euro bölgesinin ticari duyarlılığını daha da zedeleyebilir ve euro düşük aşılama durumunda yeni satış baskısıyla karşılaşabilir" dedi.

İngiliz sterlini Çarşamba günü Asya işleminde yaklaşık% 0.1 düşüşle 1.3886 dolara geriledi. Para birimi, hızlı bir aşı uygulamasının ardından geçen ay neredeyse üç yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından kar satışları dolayısıyla baskı altına girdi.

Avustralya doları, Yeni Zelanda doları ve Kanada doları gibi emtia bağlantılı para birimleri, emtia fiyatlarındaki zayıflığı takip ederek ABD doları karşısında hafifçe gevşedi. Kripto para piyasasında Bitcoin % 2,2 düşüşle 55.665,45 dolara geriledi ve Cumartesi günü rekor seviyedeki 61.781,83 dolarlık rekor seviyeden daha da uzaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)