E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki soru işaretleri canlı duruyor---

Piyasalardaki soru işaretleri canlı duruyor

Piyasalardaki soru işaretleri canlı duruyor
11 Mayıs 2021 - 08:56 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 13.604 artarak 5.044.936’ya yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 1.734 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 282 kişi artarak 43.311’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.743.871.
• Dışişleri: İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahaleyi sürdürmesini kınıyoruz .
• Beyaz Saray: ABD, İsrail'deki durum, çatışmalar konusunda ciddi endişe duyuyor .
• Beyaz Saray, Hamas'ın İsrail'e yönelik roket saldırılarını kınadı .
• Pentagon Sözcüsü John Kirby, Hürmüz Boğazı’nda İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne ait 13 adet avcı botunun 6 ABD’li gemi ile yakın temasa girmesi sonucu ABD Sahil Güvenlik Gemisi Maui’nin 30 el uyarı ateşi açtığını bildirdi.
• ABD’de Gıda ve İlaç Dairesi Pfizer ile BioNTech’in ürettiği Covid-19) aşısının 12-15 yaş aralığındaki çocuklarda kullanımına onay verdi.
• DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, dünyanın pek çok bölgesinde Covid-19 vaka ve ölüm sayılarının düştüğünü, ancak aşı erişimindeki "şok edici küresel eşitsizliğin" salgını sona erdirmenin önündeki en büyük risklerden biri olduğunu söyledi.
• ABD Başkanı Joe Biden: Ekonomik büyümede doğru yönde ilerliyoruz. Önümüzdeki aylarda ABD son 40 yıl içindeki en hızlı ekonomik büyümesini yaşayacak.
• Biden yönetimi teşvik paketi kapsamında eyaletlere ve yerel yönetimlere 350 milyar dolarlık destek sağlayacak .
• Chicago Fed Başkanı Evans, Nisan ayında tarım dışı istihdam verisinde yaşanan yavaşlamayı tek seferlik bir gelişme olarak gördüğünü söyledi.
• Dallas Fed Başkanı Kaplan, Nisan ayın tarım dışı istihdam rakamları beklentilerden daha zayıf gelse de istihdamın bu yıl güçlü şekilde büyüyeceğini düşünmeye devam ettiğini belirtti ve Fed'in tahvil alımlarını azaltmayı tartışmaya başlaması gerektiğini söyledi.
• İngiltere, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da, dün açıklanan verilere göre son 24 saatte Covid nedeniyle hayatını kaybeden kimse olmadı. Galler'de ise dün Covid nedeniyle vefat eden kişi sayısının 4 olduğu duyuruldu.

Ne Olacak?
• Yurtiçinde Cari Denge, Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satışlar açıklanacak.
• Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Endeksleri açıklanacakken, BoE Başkanı Baileyîn konuşması takip edilecek.
• MSCI endeks değişikliklerinin bu gece belli olması bekleniyor.
• İngiltere'de sinema, müze ve tiyatrolar 17 Mayıs'tan itibaren yeniden açılacak
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde negatif açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalar ABD’de beklentilerin çok altında gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında varlık alımlarının azaltılacağı endişesini azaltarak yukarı yönlü eğilimine devam ediyor. Fed’in de varlık alımlarını azaltmakta ve faiz artırmakta aceleci davranmayacağını açıklaması yukarı yönlü eğilimi destekliyor. Ancak geçtiğimiz hafta Hazine Bakan’ın Yellen’ın yaptığı açıklamalar bir taraftan da piyasalardaki soru işaretlerini canlı tutuyor.

Yurtiçi piyasalara bakıldığında ise Sağlık Bakanı Koca’nın aşı tedariki hakkında yaptığı umut verici açıklamalar, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan tabloda 15.000 seviyelerine kadar düşen korona virüs vaka sayıları ve sonrasında tekrar normalleşme takviminin açıklanacağının belirtilmesi piyasaları destekliyor.

BİST100 endeksi bayram haftası nedeniyle kısa sürecek olan haftada, ilk işlem gününe ABD vadelileri ve Asya piyasalarına paralel olarak %0,59 oranında yükselişle 1.450 seviyesinden başlangıç yaptı. Cuma günü kırılan 60 g HO’nun kırılması ile yükseliş trendine geçen endeks, günü %1,36 oranında yükselişle 1.461 seviyesinden tamamladı. Spor sektörü payları %4,68 oranında değer kazanırken, finansal kiralama faktöring sektörü payları %2,58 oranında değer kaybetti. Kısa vadede 1.515 puan önemli bir direnç ve hedef olarak karşımıza çıkarken, 1.425 ve 1.400 seviyeleri de kuvvetli destek seviyesi olarak izlenmeye devam edecek.

TÜİK, Mart 2021 istihdam verilerini açıkladı. Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 59.000 kişi artarak 4,2 milyon kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık azalış ile %13,1 seviyesinde gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında negatif açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.533 - 1.554 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.552 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 6.699 artarak 537.599 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1517 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.573’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.630 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.535 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.563 ve 1.573 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.545 ve 1.535 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 11/05/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk 3 aylık bilançoları

 

Borsada yukarı hareket güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)