E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki kararsız karışık tablo devam ediyor---

Piyasalardaki kararsız karışık tablo devam ediyor

Piyasalardaki kararsız karışık tablo devam ediyor
08 Haziran 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın karışık bir görünümle başlaması bekleniyor.

Küresel piyasalardaki kararsız karışık tablo devam ediyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerin altında kalan istihdam verileri Fed endişelerini bir miktar hafifletse de enflasyona yönelik endişeler devam ediyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verileri bu nedenle önemli olacaktır. İçeride ise önemli bir veri akışı olmamasına karşın dün TL varlıklar pozitif fiyatlama ile ön plana çıktı.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

12:00 Euro Bölgesi - GSYİH Önem: Yüksek

15:30 ABD - Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi dün 1.433 ile 1.451 puanları arasında dalgalanarak günü %0,99'luk kazançla 1.447 puandan tamamladı. Endeksin yurtdışı piyasalardan pozitif ayrıştığı bir günü geride bıraktık. Dün karışık bir görünüm oluşan ABD endekslerinin vadelilerinde bu sabah da yataya yakın karışık görünüm devam ediyor. Dün benzer karışık tablonun görüldüğü Avrupa tarafında bu sabah hafif satıcılı bir açılış beklentisi hakim. Dünkü sınırlı pozitif görünümün ardından bu sabah Asya piyasalarında sınırlı satışlar etkili. Dün endeks kapanışında 8,63 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah da bu seviyelere yakın seyrediyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın karışık bir görünümle başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışarak güçlü bir görünüm sergiledi. Buna karşın işlem hacmi oldukça düşük seyrederek yukarı yönlü bu hareketi destekleyemedi. Açılışta hızlı bir yükseliş gerçekleştiren endekste günün geri kalanında yatay bir görünüm oluştu. Takip ettiğimiz ilk direnç olan 1.445 üzerine çıkan ve bu seviye üzerinde kapanan endekste burası bugün izleyeceğimiz ilk önemli seviye olacak. Bu seviyenin üzerinde 1.462 izlediğimiz en önemli direnç olmakla birlikte, önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere burası geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda ise 1.430 ve devamında 1.415 izlediğimiz destekler olacak.

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2021

Intema ve Batıçim sorusu

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)