E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki iyimserlik devam ediyor---

Piyasalardaki iyimserlik devam ediyor

Piyasalardaki iyimserlik devam ediyor
13 Ocak 2023 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD’den gelen enflasyon verisindeki düşüş serisinin 6. Aya ulaşmasıyla birlikte piyasalardaki iyimserliğin devam ettiği görüşündeyiz. İyimserlikte bilanço döneminin ülkede başlamış olması etkili oluyor.

ABD endeksleri günü %60 civarında yükselişle tamamladı. ABD vadeliler negatif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri ABD’den gelen enflasyon verisi sonrasında günü %1’e yakınsayan değer kazanımıyla sonlandırdı. Enflasyon verisi sonrasında eurusd paritesi 1,08’in üzerine tırmanırken gbpusd paritesi 1,2150 civarında işlem gördü. İngiltere’de ise 19,3 milyar sterlinlik tahvil satışı programının sonlandığı açıklandı.

Asya endeksleri Nikkei hariç pozitif işlem görüyor. Nikkei’deki negatif ayrışmanın sebebine baktığımızda ise piyasanın faiz artırımlarını fiyatladığı kanısındayız. Öte yandan G.Kore’de pozitika faizini 25 baz puan artırarak %3,50 seviyesine yükseltti. Çin’den gelen ticaret verileri ise ihracatta %9, ithalatta %7,5 daralmayı bize işaret ediyor.

BIST100 Endeksi dünü 241.83 (% 5.11) puanlık yükseliş ile 4.970 seviyesinden ve 118.375 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki sert düşüş aynı ölçüde tepki alımlarıyla karşılaştı. Bu toparlanma genele yaygınlık gösterdi. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi zayıflamaya başladı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 264$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. Yükselişin devam etmesi halinde ise 267$ ve 275$ dirençlerini takip edeceğiz. Olası geri çekilmelerde ise 261$ ve 258$ desteklerini izliyor olacağız.

Bugün İngiltere ve Almanya’dan büyüme verilerini takip edeceğiz. Ayrıca ABD’de bankalarla birlikte sezonunun açılmasını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalarda pozitif seyir

 

Borsada hacmin yüzde 30,4'ü beş hissede

 

Altın 1900 dolar/ons direncini test etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)