E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki endişeler risk iştahını törpülüyor---

Piyasalardaki endişeler risk iştahını törpülüyor

Piyasalardaki endişeler risk iştahını törpülüyor
27 Ağustos 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korurken, bölgesel Fed başkanları Esther George ve James Bullard açıklamalarında varlık azaltımına başlanması gerektiğini ifade ettiler. Mevcut endişeler risk iştahının zayıflama kaydetmesine neden oluyor. Bugün piyasaların gözü Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole’deki konuşmasında olacak. Powell’ın özellikle varlık azaltımı konusundaki değerlendirmeleri risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:30 ABD – Kişisel Gelir ve Giderler Önem: Yüksek 

17:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında hafta ortasından itibaren alım iştahının zayıfladığı ve satışların etkili olduğu görülüyor. Gündemdeki mevcut endişeler piyasalar üzerinde bir miktar baskı oluştururken, bugün Powell’ın değerlendirmeleri ön planda olacak. BIST-100 Endeksi yurt dışındaki zayıflamaya bağlı olarak dün günü %0,33 oranında düşüşle 1.448,52 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,38 – 8,40 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,39’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Gün içerisinde yükseliş çabasının izlendiği BIST-100 Endeksi’nde risk iştahındaki zayıflama nedeniyle kapanışa doğru satış baskısı artış kaydetti. Bugün 17:00’da başlayacak Powell’ın konuşması kritik önemde. Powell sonrası piyasalarda alıcılı bir fiyatlama etkili olursa endekste 1.465 – 1.470 direnç bölgesini takip etmeye devam edeceğiz. Bu bölge üzerindeki tutunmalarda 1.500’lü seviyeler gündeme gelebilir. Ancak Powell sonrası satış baskısının artış kaydetmesi halinde ilk önemli destek noktası 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.431 seviyesi olup, devamında geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.419 ile 1.400 seviyeleri takip edilebilir. Ortalama altında teknik görünümde zayıflamanın yaşandığı ve satışların hız kazandığı görülebilir.

Günün önemli şirket haberleri 27/08/2021

Yabancılar geçen hafta tahvil ve hisse aldı

Esenboğa Elektrik ve İnfo Yatırım sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)