E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki belirsizlik rekor getiriyor---

Piyasalardaki belirsizlik rekor getiriyor

Piyasalardaki belirsizlik rekor getiriyor
28 Temmuz 2020 - 09:01 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Ne Oldu?

Türkiye'de toplam korona virüs vaka sayısı 919 kişi artarak 227.019'a, hayatını kaybeden kişi sayısı 17 kişi artarak 5.630'a yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 210.469.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü . Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerini güçlendirecek adımların yanı sıra Azerbaycan-Ermenistan gerilimi, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ele alındı .

Yunanistan Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan anlaşmazlıkta gerilimin kısmen düştüğü yönünde bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19'a karşı ikinci bir aşı adayının daha birkaç gün içinde son aşamaya geçeceğini duyurdu.

ABD'de Cumhuriyetçiler, 1 trilyon dolarlık yeni yardım paketini açıkladı.

Uzmanların, korona virüste ikinci dalganın başladığını söylediği Belçika'da, Mayıs ayı sonunda aşamalı olarak gevşetilen önlemlerin yeniden sıkılaştırılması kararlaştırıldı.

Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 salgınının 'bugüne kadar görülen en ciddi ve kötü sağlık krizi olduğunu' duyurdu.

Google, Kovid-19 salgını nedeniyle uygulamaya koyduğu evden çalışma modelini 30 Haziran 2021'e kadar uzattı.

Ne Olacak?

İçeride ve yurtdışı piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmuyor. 

Borsa İstanbul'un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz. 

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Piyasalar haftaya, Kovid - 19 salgınında Çin'den gelen son 3 ayın en yüksek vaka artışı sayısı, spanya, Birleşik Krallık ve Fransa'nın kısıtlamaları yeniden sıkılaştırması ikinci dalga endişelerini artırması ve ABD ve Çin arasındaki gerilim haberleriyle başladı. Böyle durumlarda yatırımcıların güvenli varlıklara yöneldiği görülürken altın fiyatları, dolardaki düşüş ve piyasalardaki belirsizlik nedeniyle tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Son olarak Eylül 2011'de 1.921 dolarla rekor kıran altının onsu bu sabah bu seviyeyi 1.944 doların üzerine taşıdı.

Dolar tarafında ise, bekleyen yeni paket ve ABD-Çin gerginliği ile küresel piyasalarda son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. ABD ve Çin arasındaki tansiyonun konsolosluk kapatılması ile yükselmesinin ardından fiyatlamalar dolar negatif ilerliyor. Euro/Dolar 1,17'yi aşarak Eylül 2018 sonrası zirveye çıktı.

Yurtiçi piyasalar tarafında ise Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atılmasıyla dün yeni bir dönem başladı. Endeks değerlerinin artık yüz binlerle değil de binlerle gösterimini sağlayacak olan yeni dönemin açılışında BIST100 endeksi, güne 7,55 puan artarak başlarken endeks gün içinde 1.203 puana kadar çıktı. Kısa vadede endekste 1.200 puanın üzerinde kalınması 1.220 ve 1.250 seviyeleri hedef olmaya devam edecektir.1.700 seviyesi ise kuvvetli destek olmaya devam edecektir.

Bu haftanın devamında, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Çarşamba günü açıklayacağı 2020'nin üçüncü Enflasyon Raporu, yurt dışında ise FED'in faiz kararının yanı sıra, Perşembe ABD'de ve cuma günü Euro Bölgesinde büyüme verileri takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Pazartesi günü 1.340 - 1.375 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.358 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 5.108 adet azalarak
512.150 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1.350 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.373'ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.390 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.343 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.367 ve 1.375 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.350 ve 1.343 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)