E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki belirsizlik bitti!---

Piyasalardaki belirsizlik bitti!

Piyasalardaki belirsizlik bitti!
24 Mayıs 2016 - 12:26 borsagundem.com

Meksa Yatırım Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt, yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber piyasalardaki belirsizliğinin bittiğine dikkat çekti

Meksa Yatırım Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Bir süredir yurtiçi siyaset tarafında yaşanan belirsizlik nedeniyle piyasaların baskı altında olduğunu gözlemlemekteydik. Bu belirsizliği yaratan birkaç unsur olsa da kısa vadede en önemlisi kurulacak yeni kabinede kimlerin yer alıp almayacağı sorusuydu.

Geçtiğimiz haftasonu AK Parti kongresinde Sayın Binali Yıldırım'ın Genel Başkan ve Türkiye'nin yeni Başbakan'ı seçilmesinin ardından gözler bugün açıklanacak kabine listesine çevrildi. Az önce Sayın
Binali Yıldırım kameralar karşısına geçerek kabineyi açıklandı.

Finansal piyasaların tüm dikkati ekonomi kurmaylarının isimleri üzerindeydi. Özellikle ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in 65. Hükümette yer alıp almayacağı fiyatlama davranışlarını etkileyen önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bu bağlamda Mehmet Şişek isminin kabinede yer aldığının görülmesi ile birlikte TL tarafında sert bir değerlenme hareketi gözlendi. Bu bağlamda USD/TRY paritesi açıklama öncesi 3.01 seviyelerin bulunurken kabinenin açıklanmasının ardından bir kere daha 2.9740 desteğini test etti.

Teknik olarak 2.9740 desteğini izlemeye devam edeceğiz. Şayet bu seviyenin aşağı yönde geçilememesi durumunda yukarı yönde toparlanma hareketlerinin oluşma ihtimali bulunuyor. Bu bağlamda ise 2.9880 direnci ile birlikte 3.0000 seviyeleri yükseliş durumunda izlenmesi gereken direnç seviyeleri olarak konumunu koruyorlar. Şayet yaşanan bu gerileme hareketleri devam eder ve USD/TRY paritesi 2.9740 desteğini aşağı yönde geçebilirse bu sefer 2.9650 ara desteği ile birlikte paritede 2.9550 seviyesine kadar gevşemenin sürme ihtimali oluşacaktır.

Tabii yurt içerisinde tek önemli gelişme kabinenin açıklanması değil. Saat 14.00'da TCMB'nin faiz kararı da bir hayli önem arz ediyor. Piyasada genel kanı koridorun üst banında 50 baz puanlık faiz indiriminin devam edeceği yönünde. Son dönemde GOÜ'lerden fon çıkışının hızlanması, yurtiçi siyasette belirsizliğin artması ve FED'in faiz artırımı için yaz aylarını ( Haziran ya da Temmuz ) işaret etmesi TCMB'ye yönelik 25 baz puan gibi düşük ölçekli faiz indirimi olasılığını da gündeme getiriyor. Yani TL'nin gün içerisinde bir sınavı daha bulunuyor. Dikkatle takip edeceğiz.

Kabinenin açıklanmasının ardından USD/TRY'de yaşanan sert gerilemeye paralel olarak BİST100 endeksinde de yükseliş hareketi bir hayli hızlandı. Bu noktada 76.400 desteği üzerinde tutunmaya çalışanendeksin kabine listenin açıklanması ile birlikte güçlü bir toparlanma kaydederek 78.400 direncine ulaştığını görüyoruz. Bu seviyenin aşılabilmesi durumunda endekste güçlenme devam edebilir. Bu durumda 78.400 seviyesinin üzerinde kalıcılığın sağlanması ile birlikte 79.500 - 80.000 seviyeleirnin hedef konumuna yerleşeceğini belirtelim. 78.400 seviyesine kadar güçlü yükseliş hareketinin ardından kar satışlarının görülme ihtimalini de göz ardı etmediğimizi vurgulayalım. Kısa vadede
göstergelerin aşırı alım gölgesinde olması bu yönde bir realizasyonu gündeme getiriyor. Şayet 78.400 direncinin aşılamaması durumunda ilk olarak 77.300 ve ardından bir kere daha 76.400 seviyeleri hedef konumuna yerleşebilir. Tabii gözlerin saat 14:00'de açılanacak olan TCMB kararları üzerinde olacağını bir kere daha not edelim. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)