E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda yükselişler hız keserken korkular sahnede---

Piyasalarda yükselişler hız keserken korkular sahnede

Piyasalarda yükselişler hız keserken korkular sahnede
07 Şubat 2019 - 09:06 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan piyasa analizi...

''BİST100 endeksinde 101.700-103.500 bandındaki sıkışma devam ediyor. Doların yeniden 5,22 üzerine ataklarıyla toparlanmaya çalışan endekste Bankacılık Sektörü hisselerinin satış ağırlıklı seyri ise baskıyı devam ettiriyor. Bankacılık sektöründe %1,48 ve elektrik sektörü hisselerinde %2,36 değer kaybıyla BİST100 endeksi zorlanarak da olsa günü %0,13 değer kazanımıyla 102.584 puandan tamamladı. Endeksi 102.500 üzerine taşıyan ise THYAO hisselerine son 15 dakikada gelen alımlar oldu. Avrupa Borsaları Brexit ve İtalya korkularıyla gün boyu satıcılı seyir yaşarken döviz kurlarındaki yükselişler BİST100 üzerinde baskıyı artıran diğer etkenler. Bugün içeride TCMB Banka İstatistikleri ve dışarı Almanya Sanayi Üretimi ile İngiltere Merkez Bankası Faiz Kararını takip ediyoruz. Bununla birlikte bugün Fed Başkanı Powell’ın sunumu da piyasaların radarında olacak.

BİST100

BİST100 endeksinde 101.300 önemli destek konumunu devam ettirirken doların yükseliş eğilimi ve küresel gelişmeler etkili olmaya devam ediyor. Çin /ABD Müzakere sürecine dair belirsizlikler ve Avrupa tarafında İtalya konusundaki korkular endekslerde satış baskısını zaman zaman artırırken ABD tarafında hükümetin yeniden kapanabilme ihtimali fiyatlamalara olumsuz yansımaya başladı. FED eski başkanı Yellen’ın açıklamaları ardından  FED Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamalarda ABD ekonomisi, iyi durumda olmaya devam ediyor ve Britanya'nın AB'den ayrılma kararı gibi şu ana kadar ortaya çıkan şoklara karşı esnekliğini ve direncini kanıtladı dedi.

Endekste 103.300-104.100 hedef değerlerimiz olmaya devam ediyor. Ancak bu seviyelere ulaşabilmemiz için Bankacılık Sektörü hisseleri  üzerindeki baskının azalması gerek.

Önemli Not: Brezilya ve Arjantin endekslerinin negatif yönde ayrışmaya dikkat. Bovespa'da değer kaybı  %4'e, Merval'de ise %2'ye yaklaştı. Borsa İstanbul’un Ocak başından bu yana pozitif ayrışmasına destek olan bu endekslerde değer kaybı ve son üç günlük seyirde yükseliş için zorlanması ardından bu endekslerdeki değer kayıplarına dikkat ederek  bugünkü BİST endeksinin seyrine daha odaklanmalıyız.

Manşette Neler Var

ABD/Trump, Dünya Bankası Başkanlığına ABD Hazine Müsteşarı Davıd Malpass'ı Önerdi.
Hazine 835 Milyonluk Euro Cinsi Sukuk Sattı.

FED Eski Başkanı Yellen, Ekonomide Yavaşlama Emareleri Gördüğünü Söyledi ve FED'in Sonraki Faiz Adımının İndirim Olması Elbette Mümkün dedi.

New York Borsası Çin ticaret müzakerelerindeki belirsizlik ve federal hükümetin kapatılmasına yönelik endişelerle satış ağırlıklı seyre geçti. Asya Hisseleri ise karışık seyirle kapandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ocak ayı hazine nakit gerçekleşmelerini duyuracak.(Ankara/17.30)
TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (Ankara/14.30)

Fitch 13 Şubat'ta aralarında Türkiye'nin de olduğu " sıcak bölgeler "in tartışılacağı bir panel düzenleyecek. New York'ta gerçekleştirilecek panelde Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Brezilya, Meksika ve Güney Afrika ele alınacak.

Türkiye Tokyo'da yatırımcı toplantıları düzenlemesi için Mizuho, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley ve Nomura'yı yetkilendirdi.

Kaynaklar: Revize bir Brexit anlaşması 13 Şubat'ta parlamentoya gelmez ise Brexit yeniden tartışılır.

BİST100 Endeksi güne %0,44 oranında yükselişle 102.900 seviyesinde başlarken, gün içinde bankacılık sektöründeki kar satışlarına rağmen sanayi şirketlerindeki alımların etkisiyle günü sınırlı da olsa %0,13 yükselişle 102.584 seviyesinden tamamladı. Bugün için takip edilecek direnç seviyeleri 103.300 ve 104.100 olup, destek olarak ise 101.750 ve 101.000 seviyeleri takip edilecektir.''

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)