E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yönü Fed'in toplantı tutanakları belirleyecek---

Piyasalarda yönü Fed'in toplantı tutanakları belirleyecek

Piyasalarda yönü Fed'in toplantı tutanakları belirleyecek
17 Ağustos 2022 - 09:14 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda, kötü veri iyi fiyatlanma şeklindeki duruşun devam ettiğini görmekteyiz. Aynı zamanda Fed’in toplantı tutanakları öncesinde sınırlı işlemlerin gerçekleştiğini görmekteyiz.
ABD endeksleri günü yönsüz sınırlı işlemlerle tamamladı. Perakendecilik ve yenilenebilir enerji hisse senetleri pozitif tarafta yer alırken Walmart’ın bilanço etkisiyle %5 yükselişle Dow Jones endeksini destekledi. Öte yandan ülkede sanayi üretimi piyasa beklentisi olan %0,3’ün üzerinde %0,6 artış kaydetti.

Avrupa endekslerinde risk iştahının sınırlı da olsa devam ettiğini görmekteyiz. Bölge piyasalarında risk iştahının tamamen açılamamasında enerji sorunu ve resesyon beklentileri önemli rol oynuyor. Bu olguların verilere de yansıdığını görmekteyiz.

Asya endeksleri gün özelinde sınırlı ve yön bulmakta zorlanan bir şekilde işlemlerini tamamladı. Bölge endeksleri an itibariyle Japonya Nikkei endeksi öncülüğünde %1’i aşan yükselişle işlem görüyor. G.Kore Kospi endeksi ise negatif ayrışıyor. G.Kore’de yarı iletken üreticilerinin gelen siparişleri geri çevirdiğine yönelik haber akışı ülke endeksine olumsuz yansıdı.

Son 3 işlem gününde 2890-2900 seviyelerini geçmekte zorlanan BİST100 endeksi gün içerisinde %1 civarında artıdayken yine bu seviyelerden, Rusya ile S-400 konusunda yeni bir anlaşma yapıldığına dair haber akışına bağlı olarak sert bir şekilde geri çekildi. Bu haberin etkisiyle endeks gün içerisinde %2,94 değer kaybetse de haberin yeni bir anlaşma olmadığının açıklanmasıyla birlikte %1,96 değer kazancıyla günü tamamladık. Böylelikle, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da tazelemiş oldu. Aynı zamanda toplam işlem hacmi 65,9 milyar lira ile 17 Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. Teknik bazda 2900 seviyesi üzerinde kalıcılığın devam etmesi halinde pozitif algının devam edeceği görüşündeyiz. Dolar bazlı endekste 160$ seviyesi üzerinde fiyatlanıyoruz. Bu seviye korunduğu taktirde yukarı 165$, aşağıda ise 155$ seviyelerini takip edeceğiz.

Gün içerisindeki veri akışında ise Euro Bölgesi büyüme verileri ile Fed’in toplantı tutanaklarını takip edeceğiz.Fed’in toplantı tutanaklarına gelecek toplantıda ne kadar şahin ne kadar güvercin bir tavırla ilerleyeceğine bakacağız. Tutanaklarda, 75 baz puan beklentisi hakim olması halinde piyasalarda risk iştahı kapanabilir.Metinlerde 50 baz puanlık bir artış beklentisi olursa piyasalarda volatilitenin artacağı görüşündeyiz. Günün bilanço takviminde Bim ve Ülker yer alırken yarın ise Doğuş Otomotiv ile Turkcell’in finansallarını takip edeceğiz.

BİST100’de pozitif bir açılış gerçekleşeceği görüşündeyiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)