E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda yıl açılışında görünüm olumlu---

Piyasalarda yıl açılışında görünüm olumlu

Piyasalarda yıl açılışında görünüm olumlu
04 Ocak 2021 - 09:25 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste 1470 destek seviyesi üzerinde ilk planda 1485 ve devamında da 1500 seviyeleri direnç konumunda, rekor seviyelere yakın kapanış sonrasında yıl başlarken pozitif seyir devam ediyor…

TL Bonolar: Hazine’nin bugün yapacağı tahvil ihaleleri takip edilecek, gösterge tahvil %14 bileşik faiz seviyesi üzerinde kalırken, 10 yıllık tahvil de %13 bileşik faiz seviyesi altında kalma eğiliminde…

USD/TL: Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında yeni yıla sınırlı değerli kazanımlarıyla başlarken, içeride dolar kurunda 7,30 ilk planda destek konumunda izlenecektir…

EUR/USD: 1,2250 civarı denge arayışı var, yılın başlangıcında veri gündemi oldukça yoğun, dolar endeksi 90 altında kalmayı sürdürüyor. Paritede 1,2180 destek konumunda, yukarıda ise 1,2330 direnci geçerli…

Çin’de ekonomik veriler beklentilerin altında kalırken, ABD vadeli endeks kontratlarında yataya yakın bir seyir var. Genel olarak zayıflayan dolar ve güçlü risk iştahı temasının devam ettiği bir yıl başlangıcı görüyoruz. TL varlıklarda da benzer şekilde seyir devam edebilir, endekste trade fırsatları değerlendirilebilir.

BIST 100 Endeksi 2020 yılında %29 oranında getiri sağlarken, yılı yükselen trendde tarihi zirveye yakın tamamladı. Yeni yılın ilk haftasında Asya borsalarının genelinde olumlu bir seyir hâkim iken, endeksin de hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1470 destek olarak korunurken, 1485 ve devamında 1500 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. Endekste kısa vadeli güçlü görünüm korunduğundan trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

ABD tahvil faizlerinde risk iştahı artışına bağlı sınırlı yükseliş var, eurobond piyasasında genel görünüm olumlu kalmaya devam edecektir. TL tahvillerde ise enflasyon verisi ve bugün yapılacak olan ihaleler belirleyici olacaktır, 10 yıllık tahvilin %13 bileşik faiz seviyesi altında kalması beklenebilir.

EUR/USD 1,2250 civarında denge arayışında, GBP/USD paritesinde 1,3620 üzerinde yükseliş sürüyor, 1,3750 ilk planda direnç konumunda. Dolar kurunda geçtiğimiz hafta sonunda gelen tepki alımı sınırlı kalırken, yıla düşüş ile başlanıyor. 7,30 dolar kuru için destek konumunda, euro kurunda da 9,00 seviyesi ilk planda destek olarak belirtilebilir.

Petrolde üretim kısıntılarının devamı konusunda tartışmalar var, Brent petrol 52 dolar varil seviyesi üzerinde kuvvetli. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1900 üzerinde yükseliş hız kazanırken, 1935 ve 1950 izlenecek dirençler. Gram TL bazında 450 üzerinde denge oluşurken, 457 direnci izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1435 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 destek seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Global piyasalara paralel seyir bekleniyor

 

Borsada düzeltme beklentisi yükseliyor

Yurt içi piyasalar enflasyon verisine odaklı

Yurtiçinde enflasyon ve yurtdışında imalat PMI

Günün önemli şirket haberleri 04/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)