E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda yeni bir dalgalanma endişesi---

Piyasalarda yeni bir dalgalanma endişesi

Piyasalarda yeni bir dalgalanma endişesi
29 Eylül 2013 - 19:14 borsagundem.com

Hangi hükümet dükkanı kapatıyor! Bazı ekonomik veriler ne olacak? Piyasayı bekleyen ne? İşte Döviz Destek by A1’in şok analizi

Bu Hafta Dananın kuyruğu Kopuyor! – 30 Eylül – 4 Ekim haftası özeti…
 Normalde bu hafta başlığa ABD tarım dışı istihdam verisini taşımamız gerekiyordu, çünkü piyasaları en fazla hareket ettiren veri olan bu veri, işsizlik oranı ile birlikte takvime göre Cuma 15.30’da açıklanacak. Ama bu kez durum farklı.
 ABD’de bütçe görüşmeleri tıkandığı için Pazartesi’den sonrasında hükümet dükkanı kapatıp kepenk indirmek durumunda kalacak ve bazı ekonomik verilerin açıklanmama ihtimali var.
 Nasıl bir durum olursa olsun özellikle hafta başında görüşmeler yoğunlaşacak ve Washington D.C’den gelecek haberlerle piyasa dalgalanacaktır. Anlaşmanın gelip gelmemesi tüm piyasalar için müthiş önemli olacak. Büyük ihtimalle birkaç gün içerisinde bir anlaşma olacak ve tarım dışı verisi de açıklanacak ana hem o ana kadarki süreç hem de sonrasındaki önemli veriler çok hareketli ve bol fırsat dolu bir hafta anlamına gelecektir.
 Gelin programda neler var, gün gün inceleyelim;
 Pazartesi:
 Asya’dan bol veri ile açıyoruz haftayı. Japonya’dan imalat pmi, sanayi üretimi, perakende satışlar verileri gelirken gecenin en önemli verisi Çin HSBC imalat pmi verisinin revizesi olacak. 04.45’te açıklanacak verinin 51.2 olarak teyit edilmesi bekleniyor.
 Almanya perakende satışlar (09.00) geçtiğimiz ay %1.4 düşüş göstermişti, bu %0.9 yükseliş bekleniyor.
 11.30’da açıklanacak İngiltere kredi ve para arzı verilerinin GBP üzerinde çok etkili olması beklenmezken 12.00’da da Euro Bölgesi tüketici fiyat endeksi açıklanacak. Dolayısıyla EUR ve GBP’de sert olmasa da veriler sebebiyle tepki gelecektir.
 15.30’da ABD verisi yok ama CAD için oldukça önemli bir veri olan büyüme verisi var. Son ayların kötü verilerinden sonra bu kez %0.6’lık yükseliş bekleniyor.
 Salı:
 Çin’in resmi imalat pmi verisi 04.00’da açıklanacak ve HSBC verisine göre daha iyi bir rakam (51.6) bekleniyor. AUD ve NZD yine en çok etkilenecek para birimleri olacaktır ama RBA’nın 07.30’daki faiz kararı ve 04.30’daki perakende satışlar verisi sebebiyle AUD’deki hareket Çin verisinden ziyade iç gelişmelere odaklı olacaktır.
 Avustralya Merkez Bankası’nın faiz indirmesi beklenmiyor ama geçtiğimiz hafta bu ihtimale dair fısıltıların bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.
 Avrupa seansı EURUSD ve GBPUSD’de net fırsatlar yaratacaktır çünkü İspanya, İtalya, Euro Bölgesi ve İngiltere’den imalat pmi verileri açıklanacak.
 17.00’da ise imalat pmi sırası ABD’ye gelecek. ISM imalat endeksinin 55.7’den 55.3’e gerilemesi bekleniyor ama yine de 55 üzeri her verinin oldukça iyi olduğunun altını çizelim.
 ALTIN ve USDJPY, ABD verisine direkt tepki vereceklerdir. Bu sırada Döviz Destek’te de AL/SAT sinyalleri gelecektir.
 Çarşamba:
 Çin’in tatil olduğu günde Asya seansında yine önemli Avustralya verileri (inşaat izinleri, ticaret dengesi) olacak. Avrupa’da ise gözler ECB Başkanı Mario Draghi’nin 15.30’da yapacağı basın toplantısında olacak.
 14.45’te ECB’nin faizleri değiştirmeyeceği kesin gibi ama Draghi’nin basın toplantısında söyleyecekleri EUR için büyük hareket yaratacaktır.
 Cuma günkü istihdam verilerinin yayınlanacağı kesin olmasa bile 15.15’deki ADP özel sektör istihdam değişimi verisinin yayınlanacağı kesin. Cuma günkü durum belirsiz olursa piyasa bu veriye normalden daha büyük önem verecektir.
 Geçtiğimiz hafta 176 bin kişilik özel sektör istihdam artışı vardı, bu ay ise 177 bin bekleniyor. Dolar endeksini etkileyecek bir veri.
 Perşembe:
 Avrupa’da bu sefer hizmet sektörü endeksi günü. İspanya, İtalya, Euro Bölgesi ve İngiltere’den gelecek pmi verileri yine hareketli bir Avrupa seansı yaşatacaktır.
 15.30’da açıklanacak ABD haftalık işsizlik yardımı başvurularının geçtiğimiz haftaki 305 binden 315 bine çıkması bekleniyor.
 Günün en önemli verisi ise ABD ISM hizmet sektörü pmi verisi olacak. Geçtiğimiz ay 58.6 gibi müthiş diyeceğimiz bir rakam vardı. Bu sefer 57.2 bekleniyor ama her ne kadar gerileme olsa da beklenti de oldukça yüksek.
 Cuma günkü istihdam verileri öncesi piyasa beklentilerini ayarlayarak paritelerde hareketliliğe sebep olacak bu ABD verileri bu yüzden özellikle ALTIN işlemi yapanların ekran başında olması gereken bir gün.
 Cuma:
 ABD istihdam verileri günü… Piyasanın en önem verdiği verilerin günü yani… 15.30’a kadar başka önemli veri yok, bu yüzden piyasa bekleyecektir.
 15.30’da ABD’de işsizlik oranının %7.3’te sabit kaldığının açıklanması beklenirken tarım dışı istihdamda 179 bin kişilik artış bekleniyor. Bu beklentinin geçtiğimiz ay açıklanan 169 binin üstünde olduğunun altını çizelim.
 ALTIN, USDJPY, EURUSD gibi majör pariteler yine sert dalgalanmalar yaşayacak veriler sonrası, bu da bol fırsat anlamına geliyor. Biz de Döviz Destek olarak yine başarılı bir “tarım dışı günü” geçirmek için üyelerimizle AL/SAT sinyallerimizi paylaşacağız.
 Özetle hareketli bir hafta olacak… www.dovizdestek.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)