E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda yatay bir gün bekleniyor---

Piyasalarda yatay bir gün bekleniyor

Piyasalarda yatay bir gün bekleniyor
27 Aralık 2016 - 09:23 borsagundem.com

Global piyasalarda yılın son haftasında Noel nedeniyle önemli bir hareket gözlenmemekte

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL PİYASALARDA NOEL TATİLİ EŞLİĞİNDE YATAY HAREKET ETTİ… 

BIST 100 Endeksi global piyasaların çoğunlukla Noel tatilinde olduğu dün düşük işlem hacmi ile yatay hareket ederek günü %0,1 yükselişle 77,028 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİNİN OLMADIĞI HAFTADA YATAY HAREKET… 

Global piyasalarda yılın son haftasında Noel nedeniyle önemli bir hareket gözlenmemekte. 2017 yılına ilişkin beklentilerin ve fiyatlamaların Ocak ayında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Özellikle 2017 ilk çeyrek dönemde ABD Başkanı Trump’un politikalarını ne derecede gerçekleştirebileceği, FED’in faiz artırımına devam edip edemeyeceği ve Çin’in büyümede hız kaybının devamı ve iç gündemde ise Anayasa Referandumu’na ilişkin gelişmeler gündemi belirleyecek. BIST 100 Endeksinde bugün dış piyasalardaki nötr sentimente uygun olarak yatay seyir beklemekteyiz. 

ŞİRKET HABERLERİ

PRKME…Sınırlı Negatif… Şirket, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın talep ettiği Siirt/Madenköy sahasında madenle ilgili olarak uzman kişi ve kurumlara yeni bir projenin hazırlatılması ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne değerlendirilmek üzere sunulması, ayrıca sunulacak yeni projenin ilgili müdürlük tarafından onaylanmasının ne kadar süre alacağının bilinememesi nedenleri ile açık ocak işletmesinde; taşeron firmalarla yapılan dekapaj sözleşmelerinin iptaline, açık ocakta çalışan işçilerin iş akitlerinin feshedilmesine karar verdi. Ayrıca bakır konsantrasyon tesisi ile ilgili olarak ise; stoklarda yer alan yaklaşık 300.000 ton cevherin işlenerek üretime devam edilmesine, stoklardaki yer alan yaklaşık 5.000 wmt konsantre bakırın ihracat işleminin gerçekleştirilmesine, cevher ve konsantre bakır stoklarımızın bitmesini takiben gelişmelere bağlı olarak konsantrasyon tesisinde istihdam edilen işçilerimizin durumunun ayrıca değerlendirilmesine karar verildiğini açıkladı. (KAP)

AKSEN…Nötr…  Şirket, bağlı ortaklığına ait 81 MW kurulu güce sahip olan Kozbükü Hidroelektrik Santrali'nin 89.4 milyon USD’ye satışı konusunda Nas Enerji ile anlaşmaya varıldığını ve satışın bugün tamamlandığını bildirdi. (KAP)

ODAS…Nötr… Şirket, son zamanlarda elektrik sektöründe artan fiyat dalgalanmaları sürecini uzun pozisyonda geçirdiğini ve bu çerçevede fiyat artışlarından negatif bir şekilde etkilenmediğini açıkladı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, dün düşük işlem hacmi ile yatay hareket ederek günü 94,325 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontrat için global piyasalardaki nötr seyre paralel olarak 94,0-95,0 bandında yatay hareket beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda sınırlı değer kazancı görüldü. USDTRY Aralık kontratı dünü yatay ve 3,5142 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin etkisiyle altın fiyatlarında yatay seyir hakimdi. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı dünü  yatay ve 1133 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı tepki alımı ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sakin seyir paralelinde EURUSD paritesinde sınırlı yükseliş görüldü. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü  %0,27 değer kazancı ile 1,0460 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

FOREX

Dünya genelinde global piyasalarda Noel tatili sebebiyle yatay seyrin hakim olduğu görünüm devam etmekte. 

Haftanın ilk işlem gününde veri akışının sakin olduğu günde dolar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında sınırlı da olsa değer kaybetti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün Noel nedeniyle tatil rehavetinin süreceği piyasalarda veri akışı da oldukça sakin görünmekte. Bugün ABD’de tüketici güveni ve Richmond imalat endeksi verileri takip edilecek.

Bu sebeple bugün küresel piyasalarda sakin gündemin de etkisiyle paritelerde zayıf fiyatlamaların devam etmesini bekleyebiliriz.

USDTRY 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda sınırlı değer kazancı görüldü.  

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,5500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,45 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,40 ve 3,35 destek seviyeleri izlenebilir. 

EURUSD 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sakin seyir paralelinde EURUSD paritesinde sınırlı yükseliş görüldü. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken yükselişler kalıcı olamadı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda zayıf seyir devam edecek olup gevşeme eğiliminin devam etmesi halinde 1,0400 ve 1,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0575 ve 1,0620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

ALTIN 

Haftanın ilk işlem günü dünya genelinde sakin gündemin etkisiyle altın fiyatlarında yatay seyir hakimdi. 

Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1140 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1152 ve 1160 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1126 ve 1115 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Japonya’da Kasım ayına ilişkin işsizlik oranı %3.1 ile beklentilerin üzerinde açıklanırken, hane halkı harcamaları daralma kaydetti.  Japonya   Merkez Bankası Başkanı Kuroda bu sabah gerçekleştirdiği konuşmasında; Japonya ekonomisinde gelecek yıla dair ılımlı açıklamalarda bulundu. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 117,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 118,20 ve 119,00 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 116,40 ve  115,00 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD 

Geçtiğimiz haftanın genelinde Sterlin cephesinde etkili olan zayıf görünüm yeni haftada da devam etmekte. İngiltere’de bugün Noel tatili sebebiyle piyasalar kapalı olacaktır. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde kar satışlarının devam etmesi halinde 1,2240 ve 1,2170 izlenebilecek destek seviyeleri olup, paritede görülebilecek tepki alımlarıyla 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatları üretici ülkelerden gelen açıklamaların etkisiyle yön arayışında. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,70 ve 57,80 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,70 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)