E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda toparlanma çabası görülebilir---

Piyasalarda toparlanma çabası görülebilir

Piyasalarda toparlanma çabası görülebilir
29 Temmuz 2021 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed dünkü toplantısında beklentilere paralel olarak faiz oranlarında ve varlık alım programında bir değişikliğe gitmedi. Fed Başkanı Powell enflasyon kaynaklı risklere değinmekle birlikte toparlanma tamamlanana kadar politikanın destekleyici yönde kalmaya devam edeceğini ifade etti. Bugün yurt içinde yılın üçüncü Enflasyon Raporu takip edilecek olup, TCMB’nin piyasalarla kuracağı iletişim ve vereceği mesajlar oldukça önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:30 TCMB Enflasyon Raporu Toplantısı Önem: Yüksek 

15:30 ABD – GSYH 2021/2Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişeler hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, Powell hedeflere ulaşıncaya kadar destekleyici duruşun korunacağına ilişkin güvercin tondaki söylemlerini devam ettirdi. Küresel hisse piyasalarında dün bir miktar toparlanma çabası etkili olurken, BIST-100 Endeksi günü %0,09’luk sınırlı bir yükselişle 1.360,75 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,57 – 8,58 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,54’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesinde dün kararsız bir gün geçirdi. Akşam Fed’den gelen mesajların görece yumuşak tonda kalması bugün için açılışta daha pozitif bir atmosfer oluşmasını sağlayabilir. Sonrasında ise TCMB Enflasyon Raporu sunumu görünümü şekillendirebilir. Dün de bahsettiğimiz gibi BIST 100’de ilk önemli direncimiz 1.375 civarında bulunuyor. Endeksin bu seviye üzerinde gün içinde kalıcılık kurması alımları hızlandırabilir ve ilk etapta 1.400 – 1.410 aralığını gündeme getirebilir. Aşağıda ise ana destek noktamız 1.341 olmakla birlikte öncesinde 1.355 gün içi işlemlerde ara destek noktası olarak takip edilebilir. Endeks gün içinde 1.355 üzerinde kaldığı sürece geri çekilmeler piyasa tarafından alım fırsatı olarak görülebilir.

Günün önemli şirket haberleri 29/07/2021

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor, gözler Enflasyon Raporu’nda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)