E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda toparlanma çabası devam etti---

Piyasalarda toparlanma çabası devam etti

Piyasalarda toparlanma çabası devam etti
23 Haziran 2021 - 08:59 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed üyelerinden gelen açıklamalar risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürüyor. Bazı Fed üyeleri açıklamalarında şahin bir ton ortaya koyarken, Powell’ın sunum öncesi yayınlanan konuşma metninde enflasyondaki artışın geçici olacağına ilişkin değerlendirmesi piyasaları bir miktar rahatlattı. Dün akşam Kongre’deki sunumunda Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları yakından takip edildi. Bugün küresel çapta öncü PMI rakamları açıklanacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 11:00 Euro Bölgesi – İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek
• 16:45 ABD – İmalat/Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın enflasyondaki artışın geçici olacağı söylemi ve Fed’in ortaya koyduğu şahin tonun bir miktar sindirilmesi yeni haftada risk iştahı ve hisse piyasalarında toparlanma çabasını gündeme getiriyor. Toparlanma çabasının devam ettiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,81’lik yükselişle 1.409,85 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında bu sabah genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,66 – 8,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,66’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Fed’den enflasyonla ilgili gelen ılımlı mesajlar yükselişin dün de devam ettirilmesini sağladı. Açılışta zayıf kalan endekste öğle saatlerinde başlayan alımlar gün boyu devam etti. İşlem hacmi son zamanlarda olduğu gibi oldukça düşük gerçekleşti. Önceki gün dipten dönüşle birlikte daha önce takip ettiğimiz 1.390 – 1.462 kanalına yeniden dönen endekste, bu kanal içinde izlediğimiz ilk güçlü direnç 1.423’te bulunuyor. Önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi burası geçilemediği sürece hafta içindeki yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıda ise 1.400 ilk destek olup altında 1.390 ve 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.377 kritik destekler konumunda bulunuyor.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 23/06/2021

 

Borsada dikkatli olma zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)