E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda tatil etkisi ile yatay seyir bekleniyor---

Piyasalarda tatil etkisi ile yatay seyir bekleniyor

Piyasalarda tatil etkisi ile yatay seyir bekleniyor
26 Aralık 2016 - 09:18 borsagundem.com

Yurtdışı piyasaların Noel nedeniyle genelde tatilde olması ve yurtiçinde de önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle yatay seyir bekleniyor

DÜN NE OLDU? 

BIST 100 ENDEKSİ DÜŞÜK İŞLEM HACMİYLE GERİLEDİ… 

BIST 100 Endeksi, global piyasaların Noel tatili öncesinde düşük işlem hacimli yatay seyre karşın geçen haftanın son işlem gününde %0,6 düşüşle 76,972 seviyesinden tamamladı. Haftalık bazda ise BIST 100 Endeksinde  %0,8 düşüş gerçekleşirken BIST Sanayi Endeksi %0,7 ve BIST Bankacılık Endeksi %1,3 geriledi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

GLOBAL PİYASALARIN NOEL TATİLİNDE OLMASI İLE BİRLİKTE YATAY SEYİR… 

BIST 100 Endeksinde 2016 yılının son haftasına girerken yurtdışı piyasaların Noel nedeniyle genelde tatilde olması ve yurtiçinde de önemli bir gündem maddesi olmaması nedeniyle düşük işlem hacimli yatay seyir beklemekteyiz. Geçen hafta yurtdışı piyasalarda Çin Cumhurbaşkanı’nın GSMH büyüme oranında %6,5 seviyelerin altın gerilemeye açık olunması açıklaması dikkat çekiciydi. Global etki açısından Çin’in yakından izlenmesi gerekiyor. 

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Pozitif…Şirket, Milli Savunma Bakanlığı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan Ateş Destek Otomasyon Sistemleri projesinin tedariki maksadıyla 200 milyon USD bedelli sözleşme imzalanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Ayrıca, şirketin, Havelsan ile oluşturduğu İş Ortaklığı ile Sanayi Savunma Müsteşarlığı arasında Petrol ve Doğalgaz Boru Hatlarının Güvenliği Projesi Sözleşmesi imzalandığı ve toplam bedelinin 80 milyon USD olduğu açıklandı. Sözleşme kapsamında Aselsan iş payının 47 milyon USD olduğu ve teslimatların 2021 yılına kadar tamamlanacağı belirtildi. (KAP)

ULKER…Nötr…Yıldız Holding, Pladis Foods Limited'e borsa dışında Ülker Bisküvi’nin çıkarılmış sermayesinin %21’ine tekabül eden 71.8 milyon adet hissenin devir işlemini 19.50 TL/adet fiyatından,  toplam 1.4 milyar TL karşılığında gerçekleştirdiğini açıkladı. (KAP)

TTKOM…Nötr…Şirket ve bağlı ortaklıklarının yatırımlarının finansmanı amacıyla, EKN (İsveç resmi destekli ihracat finansman kuruluşu) sigortası kapsamında şirket ile Raiffeisen ve Unicredit bankaları arasında 120 milyon USD tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalandığını duyurdu. Söz konusu kredinin vadesi 9 yıl ve yıllık faiz oranı LIBOR+ %0,65'dir. (KAP)

FINBN…Nötr… Şirket, 150 milyon TL tutarındaki bedelsiz artırımına SPK'nın onay verdiğini açıkladı. Artırım sonrasında, şirketin sermayesi 3.15 milyar TL olacak. (KAP) 

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, geçen hafta son işlem gününde %0,6 düşüşle 94,350 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontrat için Noel tatili nedeniyle global piyasaların genelde kapalı olması nedeniyle bugün düşük işlem hacimli yatay seyir beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda yatay görünüm hakimdi. Gün içerisinde USDTRY paritesinin 3,50 seviyesi etrafında yön arayışı dikkat çekti. USDTRY Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,17 değer kazancı ile  3,5156 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,50 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,45-3,40 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sınırlı kar satışları altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirilse de söz konusu yükselişler kalıcı olamadı. Zayıf talep, yükselen petrol fiyatları ve geniş resimde güçlü dolar eğilimi altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Bu kapsamda Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  yatay ve 1133 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sakin seyir paralelinde EURUSD paritesinde sınırlı yükseliş görüldü. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken yükselişler kalıcı olamadı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı haftanın son işlem gününü  %0,51 değer kaybı ile 1,0432 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımı ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

FOREX BÜLTENİ

DÜN NE OLDU? 

Dünya genelinde global piyasalarda Noel tatili öncesi yatay seyrin hakim olduğu görünüm devam etmekte. 

Haftanın son işlem gününde veri akışının sakin olduğu günde dolar hem gelişmiş hem de gelişmkete olan ülke para birimleri karşısında yatay seyir izledi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün Noel nedeniyle bir çok ülke piyasasında işlem görülmeyecek olup, söz konusu ülkeler arasında ABD, İngiltere ve Almanya yer alıyor. 

Yurt içinde ise Aralık ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edilecek.  

USDTRY 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde doların sakin seyri paralelinde Türk Lirası cinsinden varlıklarda yatay görünüm hakimdi. Gün içerisinde USDTRY paritesinin 3,50 seviyesi etrafında yön arayışı dikkat çekti. 

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,5000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,5500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,45 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,40 ve 3,35 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sakin seyir paralelinde EURUSD paritesinde sınırlı yükseliş görüldü. Söz konusu yükselişlerin 1,05 seviyesi bölgesine doğru yorulduğu görülürken yükselişler kalıcı olamadı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0500 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlaması durumunda zayıf seyir devam edecek olup gevşeme eğiliminin devam etmesi halinde 1,0400 ve 1,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0575 ve 1,0620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

ALTIN 

Haftanın son işlem günü dünya genelinde sakin gündemin de etkisiyle dolar cephesinde görülen sınırlı kar satışları altın tarafından yükseliş fırsatı olarak değerlendirilse de söz konusu yükselişler kalıcı olamadı. Zayıf talep, yükselen petrol fiyatları ve geniş resimde güçlü dolar eğilimi altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. 

Altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1140 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1152 ve 1160 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1126 ve 1115 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda gerçekleştirdiği konuşmasında; Japonya'nın deflasyona girmeyeceğinden emin olmak için, parasal genişlemenin bu turunda yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşılması gerektiğini ifade etti. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam edebilmesi için 117,00 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 118,20 ve 119,00 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 116,40 ve  115,00 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Geçtiğimiz haftanın genelinde Sterlin cephesinde etkili olan zayıf görünüm yeni haftada da devam etmekte. İngiltere’de bugün Noel tatili sebebiyle piyasalar kapalı olacaktır. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde kar satışlarının devam etmesi halinde 1,2240 ve 1,2170 izlenebilecek destek seviyeleri olup, paritede görülebilecek tepki alımlarıyla 1,2320 ve 1,2400 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatları üretici ülkelerden gelen açıklamaların etkisiyle dalgalı seyir izlemekte. Haftanın son işlem gününde Rusya’dan gelen arzın kısıtlanmasına yönelik haber akışı petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 55,00 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 56,70 ve 57,80 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 53,70 ve 52,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)