E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPiyasalarda riski artıran iki faktör---

Piyasalarda riski artıran iki faktör

Piyasalarda riski artıran iki faktör
09 Mart 2021 - 08:57 borsagundem.com

Beklentilerin önemli oranda realize edildiği piyasalarda her olumsuz haber satış fırsatı olarak kullanılıyor. Döviz cephesinde hareketler artıyor.

Brent petrolün fiyatı 71 dolar ile 14 ayın zirvesinde, ABD tahvilleri 1.62 sınırında. Türkiye gibi ithalatçı ülkeler için petrol fiyatı risk oluştururken küresel enflasyon kaygıları artıyor. ABD 10 yıllık tahvilleri yükselişte ve küresel bazda dolar talebi artıyor.

Societe Generalle, ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirileri için yıl sonu tahminini 50 baz puan artırarak yüzde 2’ye çıkardı. Dolar Endeksi (DXY) 92.183’le 14 haftanın en yüksek seviyesini, dolar/TL ise 7.70’in üzerini gördü. Euro yeniden 9 liranın üzerine çıktı. “Oldukça hareketli bir dönem yaşanacağı” öngörüsünde bulunan Zeynep Aktaş Milliyet’teki köşesinde şu tahminlerde bulundu:

“Artan kaygılar risk primini tırmandırdı. Türkiye’nin CDS’i 338 baz puana çıkarak 2021 yılının zirvesine ulaşmış oldu. Borsada BIST 100 Endeksi 1.542 seviyesinde. Dolar kuru 7.65 TL, faiz 16.14 ve altının onsu 1.687 dolar seviyesinde bulunuyor. Borsada sıkışık seyir devam edecek. 11 Mart’a kadar 100 şirket bilanço açıklayacak. Açıklanan bilançolarla hisse bazlı hareketler yaşanacak. Dolar kurunda 7.54 seviyesinin üzerinde 8’e kadar güçlü direnç yok. Geri çekilmelerde 7.54 izlenecek. Gram altında ise dolar kuruna bağlı iyimserlik sürecek. Uzun vadede altının onsunun da yön değiştirmesi fiyatları destekleyecek.

Deutsche Bank ve Rabobank, 100 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Societe Generale, para politikasının mümkün olabildiğince basit tutulması ve dağınık düzenleyici müdahalelerden kaçınılması gerektiğini ifade ediyor. 200 baz puanlık faiz artışı beklentisinde olanlarsa TCMB’nin ileride 400 puanlık faiz artışından kaçınmak için mart toplantısında 200 baz puanlık faiz artışı yapabileceğini dile getiriyor.”

Borsalar için uzun vadeli yatırım zamanı

 

Türk halkı dövizi neden çok seviyor?

 

Borsalarda dengelerin değişmesi yakın mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)