E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı kesildi---

Piyasalarda risk iştahı kesildi

Piyasalarda risk iştahı kesildi
06 Temmuz 2022 - 09:20 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda artan enflasyon ve resesyon beklentilerinin yanına likidite sıkışıklığı da eklendi. Sert hareketlerin gözlemlendiği piyasalarda dolar endeksinin 20 yılın zirvesine çıktığını takip ettik.

ABD endekslerinin teknoloji hisselerine tutunduğu günde karışık bir görünüm hakim oldu. Teknoloji hisselerinin pozitif ayrışmasında ABD 10 yıllık tahvillerinin gün içerisinde %2,9780 seviyesinden %2,7860 seviyesie kadar geri çekilmesi etkili oldu. An itibariyle ABD vadeli piyasasında da sığ işlemler çerçevesinde yön arayışında olduğunu görmekteyiz.

Avrupa endekslerinde %3’e yakınsayan satıcılı seyri takip ettik. Düşüşlerde enerji sektörünün yanı sıra otomotiv sektörü de etkili oldu. Bölgedeki haber akışında Almanya hükümetinin enerji şirketlerine yönelik destek sağlayacağına haber akışı yer alırken bunun piyasalarda pek etkili olmadığını gözlemledik. Öte yandan Bölgedeki PMI verilerinde performas düşüklüğü devam ederken Euro Bölgesi birleşik PMI verisinin 16 ayın dip noktasına gelmesi de satıcılı seyirde etkili oldu.

Dünü yükselişle kapatan Asya endekslerinde an itibariyle küresel piyasalardaki etkiyle satıcı işlem görüyor. Satıcılı seyirde enerji ve madencilik hisseleri yer alıyor.

BİST100 endeksinde pozitif açılışın ardından globaş piyasalardaki satıştan etkilenerek günü %1,44 değer kaybederek 2.371 puandan tamamladı. Endeksimizdeki bu düşüşle beraber zirveden yaklaşık %12 uzaklaştığımızı belirtmemizde fayda var. Tekniksel bazda 2350 seviyesine yakınsadık. Bu seviye üzerinde tutunmamız halinde 2400 direnç seviyesi hedeflanabilir. Ancak, 2350 destek seviyesinin de kırılması halinde 2300 ve 2250 destek seviyeleri gündemimizde olabilir.

Günün veri akışında ise ECB ve FED toplantı tutanakları yer alacak.

BİST100 endeksinde sınırlı pozitif bir açılış olacağı beklentisindeyiz. Ancak gün içerisinde baskının devam edeceği görüşündeyiz.

Küresel piyasalar resesyon endişesiyle çalkalanıyor

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Günün önemli şirket haberleri 06/07/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)