E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı değerlendiriliyor---

Piyasalarda risk iştahı değerlendiriliyor

Piyasalarda risk iştahı değerlendiriliyor
27 Kasım 2020 - 09:24 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde piyasadaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

"Global varlıklar açısından sessiz bir gün geride kaldı. ABD’de kutlanan Şükran Günü nedeniyle işlem hacimlerinde düşüşler takip edilirken, “zayıf Amerikan doları” temasının korunması diğer çaprazlar ve risk iştahının desteklenmesi adına imkan tanıdı. Türk lirası hafta başlangıcındaki çalkantıdan bu yana bahsettiğimiz üzere paritede 8.00 seviyelerinde lokallerin çekince ile yaklaşması ve yabancı pozisyonlanmasının ağırlıklı lira uzun yön şeklinde olması kaynaklı nihayet geri çekilmeyi başardı. Bu noktanın ardından 7.92 seviyesini yukarı yönde yakından izleyeceğiz. Olumlu lira ve lira cinsi varlıklar düşüncemizde herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

25 Kasım günü BRL’nin ardından EMFX grubu içerisinde ikinci sırada primlenme performansı sergileyen lira dünü de ilk sırada tamamladı ve %0.71 yükseldi. BİST 100 endeksi kapanışı %1.28 yükselişle güçlü duruşunu korurken, kapanış seviyesi 1342 puan seviyesinden gerçekleşti. 10Y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %12.32 ile yatay seyrederken, ülke risk primi ise 398bp ile değişim göstermedi. ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları ağırlıklı değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-0.03, FTSE 100 %-0.44, DAX %-0.02 ve Rusya grubu %0.41 ile izlendi. İşlem hacimleri bölge genelinde 5 günlük ortalamalarına kıyasla %30 geriledi.

ABD piyasaları Şükran Günü nedeniyle işlem görmedi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları yatay seyrederken Bovespa %0.09, Merval ise %0.58 düzeyinde performans sergiledi.
Asya’da haftanın son günündeki işlemler yatay-karışık. TSİ 08.05/ NKY 225 %0.37, Hang Seng %-0.16, CSI 300 %0.09 ve KOSPI %0.03 ile fiyatlanmakta PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.5755 ile yatay."

Hafta zayıf veri akışıyla tamamlanıyor

 

Endekste olumlu görünüm korunuyor

 

Endekste yatay seyir bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)