E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda risk iştahı azalıyor---

Piyasalarda risk iştahı azalıyor

Piyasalarda risk iştahı azalıyor
09 Haziran 2022 - 09:21 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda ekonomik durgunluğa yönelik fiyatlanmalar takip edildi. Piyasaları merkez bankalarının sıkılaşma politikalarına yönelik fiyatlanmalarından itibaren takip ettiğimizde de enflasyonist riskler ışığı altında büyüme, durgunluk ve stagflasyon endişeleri üçgeninde işlem gördüğünü gözlemlemekteyiz.

ABD endekslerinde günü %1’I aşan değer kaybıyla günü tamamlarken artan enerji fiyatlarıyla birlikte enerji hisselerinde pozitif bir ayrışma gözlemlemekteyiz.

Avrupa endekslerindeki düşüşlerde ise hisse bazı açıklamaların etkisiyle birlikte havayolları hisseleri önderliğinde satış baskısı görüldü. Endekslerde pozitif ayrışan tarafta ise perakende hisseleri yer aldı.

Dünü yükseliş ağırlıklı olarak kapatan Asya endekslerinde gün özelinde sadece Japonya’nın pozitif ayrıştığını takip ediyoruz. Negatif seyirde Çin’de Şanghay’ın bir beldesinde karantina uygulanması etkili oldu.

BİST100 endeksinde dün özelinde %4,07 düşüş kaydedildi. Düşüş hareketinde swap faizlerindeki yükselişin yanı sıra CDS puanındaki yükselişlerin önemli rol oynadı. Bu etkiyle birlikte dolar kurunda 17 seviyesi aşılırken tahvil faizlerinde volatilitenin arttığını söyleyebiliriz. Takniksel bazda ise 2500 seviyesi yükseliş trendinin korunmasında önemli bir konumda düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 destekleri gündemimizde yer alıyor.

Günün veri akışında içeride para vebanka istatistikleri yer alıyor. Dışarıda, AMB’nin faiz kararını takip edeceğiz. AMB’nin faizlerde bir değişiklik yapması beklenmiyor. Ancak, tahvil alım programını sonlandırıp Temmuz ayı için faiz artışı açıklanması bekleniyor. Piyasada, 25 baz puanlık bir artışın Euro üzerinde bir baskı yaratması, 50 baz puanlık bir artışın ise Euro’nun değer kazanması beklentiler dahilinde yer alıyor.

BİST100 endeksinde baskının devam edeceği görüşündeyiz.

ABD tahvillerinde 'psikolojik sınır' aşıldı

 

İş Yatırım ve Kızılbük GYO sorusu

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (09/06/2022)

 

Küresel piyasalar ECB'nin faiz kararına odaklandı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 08/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)