E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ralli ve güçlenen risk iştahı ---

Piyasalarda ralli ve güçlenen risk iştahı

Piyasalarda ralli ve güçlenen risk iştahı
10 Kasım 2020 - 09:40 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla ilgili BIST100 endeksi gün içinde güçlü bir yükseliş yaşadı ve% 3.3 artışla 1.231 seviyesinden kapandı. İşlem hacmi 24.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 72 hisse değer kazandı, 27 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda kar satışları izleniyor.

Piyasalarda haftanın ilk işleminde ciddi bir ralli havası yaşandı. ABD seçimlerinin piyasaları sevindiren sonuçlarının ardından, aşı gelişmeleri yükselişi hızlandırdı. Pfizer ve BioNTech tarafından sunulan coronavirüs aşısının enfeksiyonu yüzde 90'dan fazla önlü açıklandı. Bu haberlerin ardından bu makalelerinde hızlı yükseliş izlendi. Kötü etkilenen havacılık, turizm, enerji ve mali sektörde güçlü performans gösterdi. Aşı haberlerine bağlı olarak risk algısı güçlendi.

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve ABD dolarında yükseliş, ons altında ise düşüş gözlendi. İçeride ise TCMB'nin yeni başkanı Naci Ağbal yazılı bir açıklama yaptı. Ağbal açıklamasında fiyat istikrarı için tüm araçların kullanılacağını, iletişimin güçlendirileceğini belirtti. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Berat Albayrak yerine Lütfi Elvan atandı. Bu gelişle beraber içeride TL'nin oynaklığının azalmasını ve yurtdışına bağlı seyrin devam etmesini sağlayacak. TCMB'nin 19 Kasım toplantısı ise önemini koruyor.

BIST-100 endeksinin güne hafif satıcı başlamasını öngörüyor.

Teknik olarak hala güçlü, 1.225 destek haline geldi, 1.215 ise diğer destek seviyesi olarak izlenebilir. 1.245 ise ana direnç olarak takip edilebilir.

Doğan Holding ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

Yabancılar satmaya devam ediyor

Piyasalarda aşı rallisi yerini karışık seyre bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)