E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda pozitif seyir hakim oldu---

Piyasalarda pozitif seyir hakim oldu

Piyasalarda pozitif seyir hakim oldu
25 Haziran 2021 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 5.703 artarak 5.393.248’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 498 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 59 kişi artarak 49.417’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.254.708.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya'nın Türkiye ile hava ulaşımını yeniden başlatma kararı ve Rus aşısı Sputnik V tedarikinin başlaması konusunun ele alındığı ifade edildi.

İngiltere seyahat listesini güncelledi, Türkiye kırmızı listede kalmaya devam etti.

AB Konseyi'nin Doğu Akdeniz'deki durumu ve AB-Türkiye ilişkilerini yeniden görüştüğüne dikkat çekilen bildiride, Doğu Akdeniz'de güvenli ve istikrarlı bir çevrenin, Türkiye ile karşılıklı faydalı ve iş birliğini geliştiren ilişkilerin, AB'nin stratejik çıkarına olduğu vurgulandı.

Fed, stres testine tabi tuttuğu en büyük 23 ABD bankasının ağır bir ekonomik durgunluk halinde hane halkı ve şirketlere kredi vermeye devam edebilecek sermaye kriterlerine sahip olduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Biden, 559 milyar dolarlık yeni bir alt yapı projesi konusunda Demokrat ve Cumhuriyetçi kanatla geçici bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

Beyaz Saray: Altyapı yatırım anlaşmasının büyüklüğü 1,2 trilyon dolar. Altyapı yatırım anlaşması 579 milyar dolar yeni harcama içeriyor. Altyapı yatırım anlaşması ulaştırmaya 312 milyar dolar harcanmasını öngörüyor. Anlaşmada elektrikli araçlara vergi indirimleri için yeni kaynak yok .

İngiltere Başbakanı Johnson, Kırım yakınlarında Rus ve İngiliz donanmalarının karşı karşıya geldiği olayda, İngiliz savaş gemisinin yasal olarak hareket ettiğini söyledi.

MSCI, sermaye kontrolleri nedeniyle Arjantin hisse senetlerini gelişmekte olan piyasa statüsünden çıkardı.

Ne Olacak?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Türkiye’nin doğal gazdaki yeni üssü Ertuğrul Gazi FSRU (Yüzer LNG depolama ve gazlaştırma) gemimizi bugün devreye alıyoruz .

9 - 10 Temmuz’da İtalya’da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı gerçekleşecek.

IMF Yönetim Kurulu 650 milyar dolarlık rezerv oluşturma planını bugün günü görüşecek.

Kanal İstanbul’un ilk köprüsünün temeli Cumartesi atılacak.

El Salvador Başkanı Bukele, Bitcoin'in 7 Eylül'den itibaren resmi para olacağını duyurdu .

ABD Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesi, ABD'nin Çin ile ekonomik rekabet gücünü artırmayı ve Pekin'e insan hakları konusunda baskı yapmayı öngören geniş kapsamlı tasarıyı gelecek hafta ele alacak .

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed Başkanlarının enflasyon, faiz artırım ve varlık alımlarının azaltılmasına dair açıklamalarının güvercin ile şahin tutum arasında gidip gelmesi belirsizliğe neden olurken, küresel piyasalarda dün pozitiflik hakimdi.

Yurtiçi piyasalar tarafına bakıldığında ise Türkiye’de aşılanmanın 18 yaşa kadar düşmesi, TCMB tarafından belirtilen Swap Anlaşmaları ve Avrupa’dan gelen PMI verilerinin ekonomik toparlanmanın sinyallerini vermesiyle risk iştahı yüksekti. Türkiye'nin swap anlaşması konusunda görüştüğü ülkeler arasında Azerbaycan, Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve diğer Asya ülkelerinin olduğu belirtiliyor.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe küresel piyasalara paralel olarak %0,21 oranında yükselişle 1.405 seviyesinden başlangıç yaptı. Endeks pozitif başladığı işlem günün bankacılık sektörü payları önderliğinde % 0,60 oranında yükselişle 1.410 seviyesinden tamamladı.

TCMB 17 Haziran'da gerçekleştirilen faiz toplantısına ilişkin tutanağı yayımladı. Döviz kuru ve ithalat fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkilerinin devam ettiğini bildiren Merkez, enflasyonun kısa vadede oynak seyir izleyeceğini belirtti. Merkez ayrıca para politikasında mevcut sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğini yineledi.

Türkiye’de Haziran ayı Kapasite Kullanım Oranı açıklandı. TCMB verilerine göre İmalat Sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 1,3 puan artarak %76,6 seviyesinde gerçekleşti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 1,1 puan artarak %76,3 oldu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararını açıkladı. BoE, %0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 895 milyar sterlin olan tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

TCMB tarafından haftalık olarak yayımlanan verilere göre geçen hafta yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,6 milyar dolar artarak 225,9 milyar dolara yükseldi. Yabancı Yatırımcılar geçen hafta net 4 milyon dolar tahvil, 3 milyon Dolar hisse sattı.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları verileri, ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısının 18 Haziran’da biten haftada önceki haftaya kıyasla 1.000 kişi azalarak 411.000 kişiye geriledi.

ABD'de 1. çeyrek büyüme verisi açıklandı. ABD ekonomisi 1. çeyrekte beklentilere paralel %6,4 büyüdü.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Perşembe günü 1.517 - 1.535 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.523 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 54.448 azalarak 498.345 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.528 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.544’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.600 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.505 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.533 ve 1.544 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.514 ve 1.505 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol OPEC+ öncesi yükselişte

Günün önemli şirket haberleri 25/06/2021

Altın yatırımcılarının gözü Fed'de

Ekonomi toparlanacak, borsalar hızlı yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)