E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda pozitif fiyatlamalar izleniyor---

Piyasalarda pozitif fiyatlamalar izleniyor

Piyasalarda pozitif fiyatlamalar izleniyor
13 Ekim 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün boyunca gücünü korudu ve %1 artışla 1,178 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 22 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 88 hisse değer kazandı, 9 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL kuru 7.90 altında, risk primi CDS ise 505 seviyesinde bulunuyor. Güne başlarken yurtdışı vadeli piyasalar genel olarak pozitif fiyatlanıyor.

ABD’de hisse endeksleri güçlü yükseliş kaydederken, özellikle teknoloji şirketlerinin performansı dikkat çekti. Nasdaq endeksi son 1 ayın en sert yükselişini gerçekleştirdi. Bu harekette son dönemde daha iyi performans gösteren döngüsel sektörlerden teknoloji şirketlerine geçiş eğilimi etkili oldu.

ABD’de mali teşvik paketi belirsizliğini korurken, paketin er yada geç kabul edilebileceği beklentisi piyasaları desteklemeye devam ediyor. Ayrıca Demokrat başkan adayı Biden’ın anketlerde, kritik sayılabilecek eyaletlerde de önde olması, Senato’da da çoğunluğu sağlayabileceği beklentilerini artıyor, bu durum da piyasalarda pozitif fiyatlanıyor. Bugün ABD’de enflasyon verisi, JP Morgan,
Citigroup ve Delta Air bilançoları bekleniyor. Öte yandan Apple’ın 5G teknolojisine sahip yeni iPhone tanıtımı da bugün yapılacak. İçeride de Ağustos ayı sanayi üretimi verisi takip edilecek. Kısa vadede görünüm “ABD doları negatif” senaryonun devamına işaret ediyor, genel olarak pozisyonların bu yönde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz.

1,180 ve 1,200 direnç seviyeleri iken 1,170-1,158 ve 1,155 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Dünkü hareket sonrasında 1,180 direncinde ilk aşamada kar satışları muhtemel ancak 1,170 seviyesini kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak takip ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)