E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda oynaklık ihtimali zayıf ---

Piyasalarda oynaklık ihtimali zayıf

Piyasalarda oynaklık ihtimali zayıf
19 Nisan 2021 - 09:20 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende Merkez Bankası PPK özetinin piyasalara etkisi inceleniyor

Yeni haftanın gündem maddelerini incelediğimizde geçtiğimiz haftaya kıyasla biraz daha sakin olduğunu görmekteyiz. Öncelikle yurtiçi tarafta yaşanacak gelişmeleri ele alalım.

Perşembe günü Nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi ve 15 Nisan tarihli TCMB Para Piyasası Kurlu toplantı özeti açıklanıyor.

Tüketici güveni verisi geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana yükselmekte. Mart verisi 86.7 seviyesinde açıklanmıştı. Nisan ayı ile tüketici güveninde atışın devam etmesi bekleniliyor. En önemli gelişme ise TCMB toplantı özetinin açıklanması olacak. 15 Nisan tarihli toplantıda banka, politika faizini %19 oranında sabit bırakmış ve toplantı karar metninde daha önceki metinler ile karşılaştırıldığında daha güvercin ifadelere yer vermişti. Bu noktada TCMB’nin enflasyonun seyrine bağlı olarak faiz artırımlarının sonuna gelindiği ve bundan sonraki süreçte faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentiler bir hayli güçlenmişti. Toplantı özetinde geçecek ifadeler bu beklentileri teyit eder nitelikte olacaktır. Piyasalarda oynaklık oluşturma ihtimalini zayıf olarak değerlendiriyoruz. 

Cuma günü Borsa İstanbul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olması nedeni ile kapalı olacak.

Küresel ölçekte ise en önemli gündem maddeleri Perşembe günü ECB faiz kararı ve Cuma günü global çapta açıklanacak PMI verileri olacak. Öncelikle ECB toplantısına yönelik sürpriz bir karar beklenmiyor. Yani faiz oranları sabit kalacaktır. Buna karşılık faiz kararı sonrası Başkan Christine Lagarde’ın yapacağı konuşma takip edilecek.

Lagarde’ın yılın ikinci çeyreğinde tahvil alım programının hızı üzerine olası değişikliklere ilişkin ipucu verip vermeyeceğini dikkatle takip edeceğiz. Geçen hafta yaptığı konuşmada Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin hala parasal ve mali teşvikler ile ayakta durduğunu belirtmiş ve ekonomide tam bir toparlanma sağlanana kadar mevcut teşviklerin sona erdirilmeyeceğinin altını çizmişti.

İzlenecek diğer önemli gelişmeler ise; Salı günü Almanya’da Mart ayına yönelik ÜFE, Perşembe günü ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve Cuma günü ise Euro Bölgesi ve ABD tarafında öncü imalat PMI verileri olacak. 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 19/04/2021

 

Tofaş ve Metro Yatırım Ortaklığı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)