E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda oynaklık hala yüksek---

Piyasalarda oynaklık hala yüksek

Piyasalarda oynaklık hala yüksek
03 Nisan 2020 - 09:15 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde 90,400-88,000 bandında dalgalandı ve günü %0.48 artışla 89,510 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 10.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 46 hisse değer kazandı, 49 hisse ise değer kaybetti.

Küresel piyasalarda da oynaklık hala oldukça yüksek. Dün ABD’de açıklanan ve beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen haftalık işsizlik başvuruları iki haftada 10mn kişiye ulaştı. Verinin ardından satışlarla karşılaşan hisse endeksleri, petrol fiyatlarındaki sert yükselişle toparlandı ve pozitif tarafta kapanış yaptı. ABD Başkanı Trump, Rusya ve Suudi Arabistan’ın petrol arzı konusunda anlaşarak, üretimi kısabileceklerinden bahsederken, iki ülke herhangi bir anlaşmanın olmadığını açıkladı. Suudi Arabistan’ın OPEC acil toplantı çağrısı olumlu görülürken, Rusya’nın petrol fiyat beklentisini aşağı çekmesi negatif değerlendirilebilir. Brent petrol $35 seviyelerini görse de şu anda $27 seviyesinden işlem görüyor. Sabah saatlerinde ABD ve Avrupa vadeliler ise satıcılı.

Bugün içeride Mart ayı enflasyon verisi, Avrupa’da Markit imalat dışı PMI verileri,
ABD’de ise tarım dışı istihdam raporu takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. 89,000-88,000 destek seviyeleri iken 90,400-91,000 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

BIST endeksi veri gündemini takip ediyor

TL varlıklara ilişkin risk algısı yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)