E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda öne çıkan gündem ve seviyeler ---

Piyasalarda öne çıkan gündem ve seviyeler

Piyasalarda öne çıkan gündem ve seviyeler
23 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Marbaş Menkul tarafından hazırlanan günlük bültende BİST'teki teknik seviyeler yakından inceleniyor

Dün 1097.51 ile 1084.93 seviyeleri arasında dalgalanan BIST 100 endeksi günü %0,84’lük değer kazancıyla 1096.16 puandan tamamladı.

1085 seviyesinde destek bulan BIST 100 endeksi 1100 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlayabilirse 1120-1137 dirençleri gündeme gelebilir.

Geri çekilmelerde ise 1085-1075-1059 destek noktaları olarak izlenebilir.

Ekonomik Veriler:

11:00- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AA Editör Masası’na konuk olacak.
11:00- Euro Bölgesi İmalat, Hizmet Markit Bileşik PMI.
11:30- İngiltere İmalat, Hizmet, Bileşik PMI
14:30- TCMB Finansal Hizmetler Güven Endeksi.
16:45- ABD Üretim, Hizmet, Markit PMI
17:00- FED Başkanı Powell’ın yorumları.

Gündem:

*Türkiye'de son 24 saatte 114 bin 311 Kovid-19 testi yapıldı, 1692 kişiye hastalık tanısı konuldu.

*Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: "ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine doğru hızla ilerlememiz gerektiğine inanıyorum"

*ABD Ticaret Bakanı Ross: ABD'nin Türkiye'ye sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatı, ticaret hacminde 100 milyar dolarlık hedefimize ulaşmamızda kilit rol oynayabilir.

*Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak
üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin kimsenin hakkında gözü olmadığını ancak kendi haklarını da kimseye yedirmeyeceğini vurgulayarak, her zaman olduğu gibi
bugün de sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğini savunduklarını ifade etti.

*Fransa'dan Erdoğan-Macron görüşmesine ilişkin açıklama:Cumhurbaşkanı Macron, diyaloğa sürekli hazır olduğunu ve AB ile Türkiye arasında sağlam bir ilişkiye önem verdiğini hatırlattı.

*ABD Hazine Bakanı Mnuchin: 3. çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum.

*Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan yakın zamanda açıklanacak. 2021'de gerek baz etkisi, gerekse salgının geçmesi sonrası oluşacak ekonomik aktivite artışı nedeniyle güçlü bir büyüme beklentisi öne çıktı.

*Borsaya yeni katılan 500 bine yakın küçük yatırımcının mağdur olmasını önlemek için geçen hafta önemli düzenlemeler yapan Borsa İstanbul (BIST) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK),
şimdi de son dönemde sert fiyat hareketleri yaşanan, özellikle özsermayesini kaybetmiş şirketlerin hisselerini mercek altına aldı. Bu tahtalardaki tüm işlemleri didik didik incelemeye başlayan
SPK ve BIST yönetimi, aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımları da yakından takip ediyor.

Salgın endişeleri yerini korurken, öncü PMI rakamları izlenecek

Global piyasalarda yön arayışı devam ediyor

Toparlanma çabası devam edebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)