E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda öne çıkan beklentiler---

Piyasalarda öne çıkan beklentiler

Piyasalarda öne çıkan beklentiler
27 Ocak 2021 - 09:45 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde BIST-100 endeksinde 1,560 direncine dikkat çekiliyor

Küresel piyasalarda, salgının seyri, aşı gelişmeleri, merkez bankaları politikaları, teşvik paketlerine yönelik gelişmeler takip edilen konu başlıkları olmaya devam ediyor. Ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri, aşılama çalışmalarının başlaması, Fed'in güvercin duruşunu koruyan açıklamaları ve büyük ölçekli yeni teşvik beklentileri eşliğinde riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetleri yeni zirve seviyeleri test etti. AB liderlerinin daha sıkı kısıtlama önlemleri almayı düşündüklerine ve daha fazla Cumhuriyetçi milletvekilinin Başkan Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketine karşı çıktığına dair haberler soru işaretlerine neden olurken, dün gün içinde rekor seviyeleri gören ABD endeksleri geri çekilerek günü ekside tamamladı. Küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi günü %0.2, teknoloji endeksi Nasdaq ise %0.1, Dow Jones ise %0.1, Russell 2000 endeksi ise %0.6 ekside kapanış yaptı. (MSCI Dünya %-0.1, MSCI EM %-1.5, MSCI Türkiye ETF'i %+0.3).

Volatilite endeksi VIX %0.7 ekside günü tamamladı. Altında satış baskısı ardından toparlanma çabası öne çıkarken, yeni teşvik beklentileri eşliğinde sert yükselişlerin etkili olduğu tahvil faizleri ise geri çekiliyor. Şubat 2020'den bu yana ki en yüksek seviyelere yükselen Brent petrolde yatay eğilim etkili. Nisan 2018'den bu yana ki en düşük seviyelere geri çekilen dolar endeksinde ise tepki denemeleri öne çıkıyor.

Global piyasalarda bu sabah karışık görünüm hakim

Zayıf görünüm devam ediyor

Günün önemli şirket haberleri 27/01/2021

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi27 Ocak 2021 12:17

    Tüm borsa yöneticileri deyismeleli 700 hisesedi hep 15 hisse yeşil bir yıldır aynı yonetemiyorlar borsayi