E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda olumlu görünüm hakim---

Piyasalarda olumlu görünüm hakim

Piyasalarda olumlu görünüm hakim
17 Eylül 2021 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de perakende satış rakamları yukarı yönlü bir sürpriz yaparken, Fed'in erken bir sıkılaşmaya gideceğine dair artan endişeler fiyatlamalar üzerinde etkili oldu. Erken sıkılaşma endişeleriyle dün dolar ve ABD tahvil faizleri yükseliş kaydederken, küresel risk iştahı ve ons altının baskı altında kaldığı görüldü. Ekonomik veriler ile merkez bankalarının piyasalarla kuracağı iletişim piyasaların gündemindeki yerini korumaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek 

17:00 ABD – Michigan Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı riskler ile erken sıkılaşma endişeleri dün küresel hisse piyasalarında karışık bir görünümün yaşanmasına neden oldu. Son dönemde gündemdeki mevcut endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt dışında zayıflayan görünüm ve TL’deki değer kayıplarının etkisiyle BIST-100 Endeksi dün günü %0,42 oranında kayıpla 1.418,03 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,52 – 8,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,53’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün açılışın ardından 1.430 seviyesinin üzerini test etse de burada tutunamadı ve 1.430 seviyesinin altına sarkılmasıyla birlikte satışlar hız kazandı. Gün içinde en düşük 1.412’li rakamları gören endekste kapanış 50 ve 100 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.418 seviyesinden gerçekleşti. Endekste bugün yaşanacak tepkilerde dün görülen en yüksek seviye de olan 1.435 üzerinde kalıcılık sağlanamadığı sürece temkinli duruşun korunması gerektiğini düşünüyoruz. 1.430 üzerinde yaşanacak haftalık kapanış teknik baskıyı hafifletecektir. Aksi takdirde orta vadede en güçlü destek olarak takip ettiğimiz 1.396’nın test edilmesi ve buranın kırılması durumunda da satışların sertleşmesi söz konusu olacaktır

Günün önemli şirket haberleri 17/09/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Gen İlaç ve Vakıf GMYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)