E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda müjde yükselişi---

Piyasalarda müjde yükselişi

Piyasalarda müjde yükselişi
20 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Türkiye varlıklarının dünyadan pozitif ayrışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Dünya borsalarında satışlarla güne başlıyoruz. Fed tutanaklarında ikinci yarı büyümesi önündeki risklerin vurgulanması ve verim eğrisi yönetimi konusunda bir mesaj verilmemesi satışın arkasındaki gerekçeler olarak gösteriliyor. Biz daha çok kar satışı olarak görme eğilimindeyiz.

Türkiye varlıkları dünyadan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Başkan Erdoğan’ın Cuma günü milletimize bir müjde vereceğiz açıklaması üzerine dolar gerilereken Borsa İstanbul sert bir şekilde yükseldi. MSCİ Türkiye %5 yükselişle açık ara en çok kazandıran endeks oldu.

Bloomberg haberi Cuma günkü müjdeyi Karadenizde Romanya açıklarında doğalgaz bulunmasına bağlıyor. Rezerv miktarı konusunda net bilgi yok. Sektör temsilcileri 30 milyar doların üzeri bir potansiyelden bahsediyor. Çıkarma maliyetinin ne olacağı projenin kac yılda tamamlanabileceği belirsiz. Umarız karlı bir proje olur ve gerçekleştirilebilir. Iyi haberlere ihtiyacımız var.

ABD vadelileri ve Asya borsaları Borsa Istanbul’da satıcılı bir açılışa işaret ediyor. Enerji gazıyla bir parça daha yükselirsek kâr satışı olarak kullanılabilir.

2.Çeyrek kâr açıklamalarında Vestel, Doğuş Oto, Oyak Çimento, Yataş öne çıkıyor. Nakit yaratımı iyileşen Vestel piyasayı yenebilir. Diğer hisselerde özel bir ayrışma beklemiyoruz. Doğuş Oto için AL olan tavsiyemizi TUT olarak güncelliyoruz. Şirket haberlerinde savunma sanayine mal tedarik edeceğini açıklayan Kardemir hisselerinde pozitif tepki görebiliriz.

Ajandada bugün PPK toplantısı öne çıkıyor. Politika faizinde piyasa ve Is Yatırım artış beklemiyor. Ağırlıklı fonlama faizi gerek duyulursa 11 civarına kademeli olarak yükseltilir. Bu sıkılaşma kurun ateşini söndürmek için şimdilik yeterli olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)