E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasalarda meltem rüzgarları esiyor---

Piyasalarda meltem rüzgarları esiyor

Piyasalarda meltem rüzgarları esiyor
15 Mart 2019 - 09:21 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki pozitif seyirler Borsa İstanbul üzerinde olumlu yansıyor

"Piyasalarda bu sabah pozitif seyir var

İngiltere Parlamentosu'nun Brexit'in ertelenmesine onay vermesi sonrasında küresel piyasalarda bu sabah risk iştahı pozitif. ABD-Çin arasındaki ticaret müzakerelerine yönelik pozitif beklentiler korunurken son yapılan açıklamalarda anlaşmanın Mart ayında olamayacağını anlıyoruz. Trump ile Çin Devlet Başkanı'nın Mart ayında görüşemeyecekleri açıklanırken ilerleme kaydedildiği bildirildi. Japon Merkez Bankası BOJ bu sabah politika faizinde ve varlık alım programında değişikliğe gitmedi. Dünü karışık kapatan ABD endekslerinde bu sabah %0,2'ye varan prim var iken Asya'da %0,8'e varan yükselişler var. Dün İngiltere Parlamentosu Brexit'in 30 Haziran'a kadar uzatılmasını içeren tasarıyı onaylarken yeni bir Brexit referandumuna gidilmesini ise onaylamadı. Ertelemenin gerçekleşebilmesi için AB üyelerinin de onay vermesi gerekiyor. ABD liderlerinin 21 Mart toplantısında Brexit'in ertelenmesi talebini karara bağlaması bekleniyor. GBP/USD paritesi an itibariyle 1,3240 ile sakin seyrini korumakta.

Bugün yurt içinde Aralık ayı işsizlik oranı, Şubat ayı merkezi yönetim bütçe gerçekleşmelerini takip edeceğiz. Kasım ayında %12,3'e yükselerek Şubat 2017'den bu yana ki en yüksek seviyeye ulaşan işsizlik oranının Aralık ayında %12,8'e yükselmesi bekleniyor. Dün yurt içinde açıklanan Ocak ayı sanayi üretimi yıllık bazda piyasa beklentisi olan %7,5-8 daralmanın bir miktar altında %7,3 düşüş yaşarken mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilerle Aralık ayına göre %1 artış gösterdi. Veri geçen yılın aynı ayına göre düşüşün büyük hızda devam ettiğini gösterirken aylık bazda bir miktar toparlanmaya işaret etmesi açısından sınırlı pozitif olarak değerlendirilebilir. Yurtdışında Euro Bölgesi'nde Şubat ayı TÜFE verisi ABD'de New York Fed İmalat Endeksi, Sanayi Üretimi, Kapasite Kullanım Oranı ile Michigan Unv. Güven Endeksi açıklanacak.

Küresel piyasalardaki pozitif seyirlerin etkisiyle bu sabah BIST'te hafif alıcılı başlangıç bekliyoruz. 102.800-103.000 önemli direnç bölgesi olmaya devam ederken dün yaşanan tepki alımlarının devamı için aşağıda 101.500 korunmalı. "

Anadolu Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)