E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda korkulan olacak mı---

Piyasalarda korkulan olacak mı

Piyasalarda korkulan olacak mı
15 Temmuz 2013 - 03:04 borsagundem.com

Templeton Global Tahvil Fonu'nun başındaki isim Hasenstab, FED'in adımıyla likiditenin gelişmekte olan piyasalardan çekileceği korkusunun irdeledi

Piyasaları FED'in tahvil alımlarını azaltmaya başlamasının en çok gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceği korkusu kasıp kavururken, Templeton Global Tahvil Fonu Yöneticisi Michael Hasenstab korkulanın olmayacağını söyledi.
Hasenstab, FED'in tahvil alımlarını azaltmasının oransız bir şekilde gelişmekte olan piyasalar vuracağı korkusunun aşırı abartıldığı görüşünde olduğunu belirtti.
49,2 milyar dolar büyüklüğündeki Templeton Global Tahvil Fonu’nun Yöneticisi Michael Hasenstab, FED'in parasal genişleme miktarını azaltma ve nihayetinde bitirmesinin dünyanın geri kalanı için yararlı olacak ekonomik temeller öncülüğünde olacağını ifade etti.
FED'in adımıyla likiditenin gelişmekte olan piyasalardan çekileceği korkusunu fazla abartılmış bulduğunu kaydeden Hasenstab, büyük bir likidite daralması beklemediklerinin altını çizdi.
Parasal genişleme azaltılsa dahi uzun süre faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini bildiren Hasenstab, yatırımcılar için çıkışın aksine daha fazla giriş noktası olacağı görüşünü savunduklarını ifade etti.
Diğer ülkelerin piyasaya hala likidite pompalamaya devam ettiğini kaydeden Hasenstab, Japonya Merkez Bankası'nın da FED'in sunduğu miktar kadar 1 trilyon doları piyasaya süreceğini belirtti.
Hasenstab, FED, Japonya ya da Avrupa'da kimin para bastığının önemli olmadığını, para sunulmaya devam ettikçe dışarıya akan paranın süreceğini dile getirdi.
Fon Yöneticisi, gelişmekte olan ekonomilerin yabancı sermaye akışlarına 10 yıl öncesine nazaran daha az güvendiklerinin altını çizdi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)