E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda kısmen endişeler azaldı---

Piyasalarda kısmen endişeler azaldı

Piyasalarda kısmen endişeler azaldı
18 Mayıs 2022 - 09:28 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Küresel piyasalarda Çin’de uygulanan sıfır tolerans politikasına yönelik gevşeme beklentileri piyasalara olumlu yansıdı. Hatırlanacağı üzere ülkede uygulanan politika tedarik zincirinde aksaklıklara neden oluyordu ve bu da hali hazırdaki enflasyon beklentilerinin yükselmesine sebep oluyordu.

ABD endekslerinde %2,5 seviyesi üzerinde yükselişleri takip ettik. Ülkede iç talebe yönelik veri setinde sanayi üretiminin %0,5 beklentisinin oldukça üzerinde %1,1 olarak gelmesi perakende satışların da piyasa beklentilerine yakın seyretmesi piyasalardaki olumlu havaya katkı sağladı.

Avrupa endekslerinde %1,5’a varan yükseliş gerçekleşti. Bölge piyasalarında Çin etkisinin yanında AMB üyelerinden Note’un 50 baz puanlık faiz artışını dile getirmesi etkili oldu. Bu söylemle birlikte tahvil faizlerinde de getirilerinde artışlar yaşanırken ayrıca AMB’nin faiz artış beklentileri 100 baz puana kadar yükseldi. Bölgedeki bir diğer gelişme ise enerji şirketlerinin Rusya’dan doğalgaz alımı için Gazprom’dan Ruble hesabı açması oldu. Hatırlanacağı üzere AB Dış İlişkiler Bakanları toplanmıştı ve Rusya’ya uygulanacak 6.yaptırım paketinde uzlaşma sağlayamamıştı ve açıklamalarda Ruble hesabı açılmasına ilişkin bir ibare de yer almaması dikkat çekmişti.

Dünü yükselişle kapatan Asya endekslerinde gün özelinde karışık bir görünüm takip etmekteyiz.Bu görünümde sabah saatlerindeki veri akışı etkili oldu. Veri akışına göre Çin’de konut fiyatları art arda 8 aydır düşüş gerçekleşti.Japonya’dan gelen büyüme verilerinde %1 daralma gerçekleşti. Piyasa beklentisi %1,8 idi.

Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi %0,17 yükselişle günü 2394,83 seviyesinden tamamladı. Tekniksel bazda 2400 seviyesi altındayız ve düşüşlerde 2350 ve 2300 destek seviyeleri bulunuyor. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2500 direnç seviyelerini takip ediyoruz. 2500 seviyesi üzerindeki işlemlerde ise yükseliş yönlü trendin hız kazanabileceği görüşümüzü korumaktayız.
Günün veri akışında ise Euro Bölgesi Tüketici enflasonunu takip edeceğiz.

Piyasamızda ise açılıştı sınırlı pozitif olacağını ancak baskının devam edeceği görüşündeyiz.

Bugün iki hissenin fiyatında düzeltme yapılacak

 

Büyümeye dair endişeler metal piyasalarında fiyatları baskılıyor

 

Küresel piyasalarda resesyon endişeleri ile karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)