E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda kararsız fiyatlamalara dikkat edilmeli---

Piyasalarda kararsız fiyatlamalara dikkat edilmeli

Piyasalarda kararsız fiyatlamalara dikkat edilmeli
18 Haziran 2020 - 09:05 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde kararsız fiyatlama ortamına rağmen güvenli limanlara talebin belirmemesinin altı çiziliyor

ABD Başkanı Powell'ın gerçekleştirdiği Kongre sunumlarından FOMC sonrası paylaştığı mesajlardan farklılaşma gözlenmezken, öne çıkan tek başlık siyasetçilerin önünde hali hazırda sağlanmakta olan mali teşviklerin erken çekilmemesine yönelik çağrısı ve Cumhuriyetçi Parti temsilcilerinden gördüğü sert tepki oldu. Globalde işlem hacmi azalışı Çarşamba günü işlemlerinde dikkat çekerken, kararsız fiyatlama ortamına rağmen güvenli limanlara talebin belirmemesini not etmek gerekiyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında geride kalan günü dalgalı seyreden seansa rağmen %0.06 değer kaybı ile nispeten yatay tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı açısından da 110940 seviyesinden gerçekleşen kapanışla aynı durumun söz konusu olduğunu belirtmek gerekiyor. 10 yıllık gösterge kağıtta son işlemler %11.96 düzeyinden geçerken, 5 yıl vadeli CDS ise %2 yükselişle 471bp ile günü tamamladı.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları genel olarak değer kazançlarına işaret ederken, ABD fiyatlamalarına kıyasla son 5 iş günü içerisindeki işlem hacmi ortalamalarından negatif anlamda uzaklaşma gözlenmezken, aksine artışlar söz konusuydu. Euro Stoxx 50 %0.76, FTSE 100 %0.17, DAX %0.54 ve Rusya (RTS, USD) grubu -%0.39 ile günü tamamladı.

Amerika kıtası işlemlerinde volatil seansın ardından kapanışlar ağırlıklı değer kayıpları şeklinde oldu. Nasdaq endeksi ise günü %0.15 yükselişle pozitif tarafta kapatmayı başardı. Karışık seyir kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları açısından da geçerliydi. Bovespa kapanışı %2.16 yükseliş, Merval cephesinde ise -%5.19'luk negatif ayrışma takip edildi.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları yatay-negatif seyrin devamına işaret ediyor. TSİ 08.00/ NKY 225 -%0.44, Hang Seng -%0.22 ve KOSPI -%0.11 ile işlem görmekte. CNH-CNY spreadi -92 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 7.0903 ile yuanda değer kaybını ifade etmekte. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)