E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda ilk hafta volatilitede artış bekleniyor---

Piyasalarda ilk hafta volatilitede artış bekleniyor

Piyasalarda ilk hafta volatilitede artış bekleniyor
02 Ocak 2017 - 08:39 borsagundem.com

Bugün küresel piyasaların kapalı olması nedeniyle FX piyasalarında işlemler yapılmayacak

Yeni yılın ilk haftasına girmiş bulunmaktayız. Hatırlanacak olursa 2016 yılının son haftalarında Noel tatilinin rehaveti ve yeni yılın yaklaşması nedeniyle işlem hacminin bir hayli düşük olduğunu gözlemlemiştik. Buna karşılık yeni yılın ilk haftasında ise volatilitede artış beklemek yanlış olmayacaktır. Öncelikle bugün küresel piyasaların kapalı olması nedeniyle FX piyasalarında işlemler yapılmayacak. Dolayısıyla direkt olarak Salı gününü değerlendirerek haftalık değerlendirme raporumuzu sunalım.

SALI

Asya cephesinde Çin Caixin imalat PMI verisi açıklanıyor. Piyasa beklentisi datanın 50.7 olarak açıklanacağı yönünde.

Yurt içerisinde Aralık ayına ilişkin TÜFE verileri bir hayli önemli olacak. Yıllık bazda beklenti %7.60, aylık bazda ise %0.93 oranında bulunuyor.

Almanya tarafında ise işsizlik oranı değişimi ve işsizlik oranı datalarını izleyeceğiz. Ayrıca öncü TÜFE verileri de önem ar ediyor.

İngiltere tarafında imalat PMI verisini takip edeceğiz. Beklenti 53.3 olarak açıklanacağı yönünde.

ABD’de ise Markit üretim PMI ve ISM imalat PMI dataları açıklanıyor. Piyasa beklentisi sırasıyla 54.2 ve 53.5 şeklinde.

ÇARŞAMBA

Euro Bölgesi hizmet PMI datalarını takip edeceğiz. Bu noktada Almanya hizmet PMI verisi 53.8 iken Euro Bölgesi datası ise 53.1 şeklinde açıklanacağına yönelik beklenti bulunuyor.

İngiltere tarafında inşaat PMI verisi açıklanıyor. GBP üzerinde net bir etkisi olmayabilir.

Euro Bölgesi kaynaklı en önemli veri ise Aralık ayına ilişkin öncü enflasyon dataları olacak. Piyasa beklentisi çekirdek bazda %0.8 ve manşet bazda ise %1.0 oranında bulunuyor.

Günün en önemli gelişmesi ise FOMC toplantı tutanakları olacak. FED üyelerinin 2017 yılına ilişkin politika duruşları piyasalarda hareketlilik oluşmasına neden olabilir.

PERŞEMBE

Sabahın erken saatlerinde Çin’de Caixin hizmet PMI verisi açıklanıyor. Beklenti datanın 53.3 olarak açıklanacağı yönünde.

İngiltere tarafında ise hizmet PMI verisini izleyeceğiz. Piyasa 54.7 olarak açıklanacağı şeklinde.

Euro Bölgesi’nde ise ECB PPK toplantı tutanaklarını açıklayacak. Tutanaklarda geçecek ifadeleri izleyecek olsak da Euro üzerinde keskin bir hareketlilik yaratma ihtimalini zayıf görüyoruz.

ABD’de ise özel sektör tarım dışı istihdam ( ADP verisi açıklanıyor. Beklenti 170 bin kişi olacağı yönünde. Ayrıca haftalık işsizlik maaşı başvuruları datasında da beklentinin 262 bin olduğunu kaydedelim.

ABD kaynaklı takip edilen diğer veriler ise ISM imalat dışı PMI ve ham petrol stokları olacak… Aralık ayına ilişkin PMI verisinin 56.8 olarak açıklanacağına yönelik beklenti bulunuyor.

CUMA

Haftalık en önemli günü olacak. Bunun sebebi ise ABD’de Aralık ayına yönelik tarım dışı istihdam verilerinin açıklanıyor olması… Bu noktada:

  • TDI verisinde beklenti 175 bin…
  • Ortalama saatlik kazançlar datası önemli olacak. Piyasa beklentisi Aralık ayında %0.3 oranında artış yaşanacağı yönünde.
  • İşsizlik oranının %4.6’dan %4.7’ye yükseliş kaydedeceği beklentisi de bulunuyor. 
  • Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)