E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda hangi veriler izlenecek?---

Piyasalarda hangi veriler izlenecek?

Piyasalarda hangi veriler izlenecek?
04 Temmuz 2013 - 09:14 borsagundem.com

Piyasalarda bugün MB'nın raporu ve ECB'nin faiz kararı bekleniyor

Enflasyonun beklentilerin çok üzerinde açıklanması ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) izlediği gevşek para politikasının sayılı günlerinin kaldığı beklentisiyle dün sert yükselen kur ve faizde bugün TCMB'nin likidite adımları, Haziran ayı reel efektif döviz kuru endeksi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor.
ABD piyasalarının bugün tatil olması nedeniyle işlem hacimlerinin ise bir miktar düşmesi bekleniyor.
Piyasada bugün TSİ 1000'da TCMB'nin açıklayacağı Haziran ayı aylık fiyat gelişmeleri raporu bekleniyor. TSİ 1430'da ise Haziran ayına ilişkin reel efektif döviz kuru endeksi izlenecek. 
Dış piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) bugünkü toplantı sonrasında önemli bir politika değişikliği beklenmezken, Başkan Mario Draghi siyasi krizin yaşandığı Portekiz'de ve
bazı euro bölgesi ülkelerinde tahvil getirilerinin yükselmesi nedeniyle daha destekleyici yönde açıklamalarda bulunabilir.
Küresel piyasalarda dolar para birimleri sepeti karşısında bugün yaklaşık beş haftanın en yüksek seviyesinde işlem görerek, Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısı ve ABD'de yarın açıklanacak istihdam verileri öncesinde yatay seyir izledi. Dolar karşısında dün 1.2923'e kadar gerileyen euro ise bugün 1.3002 seviyesinde yatay işlem gördü.
HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, "Global piyasalara paralel bir seyir yaşanabileceğini düşündüğümüz Türkiye piyasalarında temkinli bir başlangıç yaşanabileceği
kanaatindeyiz. Özellikle Türk lirasındaki gelişmelerin piyasaların seyri acısından önemli olacağını hatırlatırken, buna bağlı olarak Merkez Bankası'nın repo ve döviz satım ihalelerinin takip edileceğini düşünüyoruz" dedi.  Dün akşam saatlerinde 1.9450 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah güne TSİ 0835'te dün akşamki seviyelere paralel 1.9455/1.9461 seviyesinden başladı. Sepet bazında TL ise aynı saatte 2.2370 seviyesinde işlem gördü.  Haziran ayında tüketici enflasyonu gıda fiyatlarında yaşanan sert artışın etkisiyle beklentilerin oldukça üzerinde arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere
göre TÜFE Haziran'da yüzde 0.16 olan beklentilerin oldukça üzerinde yüzde 0.76 arttı. ÜFE'de artış yüzde 0.41 beklentilerine karşı yüzde 1.46 olarak gerçekleşti. Böylece TÜFE'de yıllık artış yüzde 8.30, ÜFE yüzde 5.23 oldu.
Hacimlerin düşük kalmaya devam ettiği tahvil-bono piyasasında ise, 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 7.70 valörlüde yüzde 7.78
seviyesindeydi. 8 Mart 2023 itfalı 10 yıllık tahvilde ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 8.59, valörlüde yüzde 8.72 seviyesindeydi.  Öte yandan bankacılar, haftanın en önemli verisinin ise yarın açıklanacak tarım dışı istihdam olacağını söylüyorlar. ABD tarım dışı istihdam verisi, Fed'in para politikasına dair izleyeceği yol konusunda belirsizliği azaltması nedeniyle bu ay yakından izleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)