E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda haftanın son işlem gününde toparlanma sinyalleri---

Piyasalarda haftanın son işlem gününde toparlanma sinyalleri

Piyasalarda haftanın son işlem gününde toparlanma sinyalleri
20 Mart 2020 - 09:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da bugün yatay pozitif açılış yapması bekleniyor.

Global piyasalarda haftanın son işlem gününde toparlanma sinyalleri…

Bu sabah Asya piyasalarında pozitif bir hava izleniyor. Vadeliler kanadında da benzer şekilde an itibariyle pozitif bir tablonun öne çıktığı gözlenmekte. Coronavirüsü salgınına yönelik, ABD Başkanı
D.Trump'tan ilacın yakında kullanılabilir olacağını açıklaması geldi.

Tedaviye dair çalışmalar hızla devam ederken, bu konuda küresel çalışmalarda sürüyor. Bunun yanı sıra Hükümet teşviklerinin yanı sıra Merkez Bankalarından adımlar devam etmekte. Dün İngiltere Merkez Bankası gösterge faizini 15 baz puan indirerek %0,10 seviyesine çekti. Ayrıca varlık alım programını da 645 milyar Sterlin düzeyine çıkardı.

Bunun aksine Asya saatleri diliminde Çin Merkez Bankası gösterge faizini değiştirmeyerek %4,05 seviyesinde sabit tuttu. Çin, salgının başladığı ülke ve bugünlerde vaka sayısı sıfır noktasına ulaştı. Bu noktada gelen adımında genişlemeci yönde olmaması, ekonomik aktivitelerin başladığına dair bir sinyal niteliği anlama gelebilir.

Bu konuda bekleyip görmek daha doğru olacaktır. Fakat Bankanın bu adımı Asya piyasalarında genel olarak pozitif bir hava oluşturmuş durumda. Bugün yurtdışının veri gündemi sakin. Daha çok haber başlıkları ön planda olacak.

Yurtiçi piyasalarda ise, Merkez Bankasının hamlesi sonrası 6,50 seviyesine yaklaşan kur bu sabah 6,50 üzerinden işlem görüyor. Dün 6,5497 seviyesine çıkarak son 18 ayın en yüksek seviyesini test etti.

Borsa İstanbul'da dün kanadında ise satıcılı açılış sonrası gün içinde karışık bir seyir hakimdi. Endeks günü %0,45 aşağıda 85.195 puanla 7,7 milyar TL işlem hacmi ile tamamladı. Türkiye'de Merkez Bankası adımı, ardından hükümetin mali politikalarda yapmış olduğu teşvik ve sağladığı kaynak piyasalar tarafından pozitif karşılanmakta. Fakat virüsün yayılım hızı ve vaka sayısındaki artış tedirginlik boyutunun yüksek kalmasına neden oluyor. Bu nedenle her türlü açıklamayı ve haberi yakından takip etmek önemli. Bununla birlikte global piyasalardaki harekete olan paralellik baz alındığında fiyatlamaların geniş perspektifte izlenmesi önem arz ediyor.

Manşette Öne Çıkanlar

" ABD Senatosu Çoğunluk Lideri McConnell, kendisinin ve
Cumhuriyetçi senatörlerin büyüyen koronavirüs salgınının etkileri ile başa çıkmak için bir ekonomik teşvik paketi hazırlama çalışmalarında detayları sonuçlandırmaya yaklaştıklarını söyledi.
" Çin Merkez Bankası gösterge faiz LPR'de değişiklik yapmadı, %4.05 olarak korudu.
" ABD'de bankaların Fed'in iskonto penceresini kullanımları, bu hafta 7 büyük bankanın bu pencerenin kullanımından çekingenliği azaltmak için ortaklaşa hareket etmelerinin ardından arttı.
" G7 Zirvesi'nin iptal edileceği, Başkan Trump'ın liderlerle Nisan ve Mayıs aylarında video-konferans yöntemiyle görüşeceği belirtildi.
" Trump, Corona virüsüne karşı aşı geliştirilene kadar ABD
Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) virüse karşı tedavi geliştirme sürecini hızlandırmalarını istedi. Ayrıca Trump, ilacın yakında kullanılabilir olacağını açıkladı.
" BDDK, 200 milyon TL sermayeli "D Yatırım Bankası A.Ş." unvanlı bir kalkınma ve yatırım bankası kurulmasına izin verdi.
" İngiltere Merkez Bankası, faiz oranını %0,25 seviyesinden %0,10 seviyesine indirdi. Varlık alım programını ise 435 milyar Sterlinden 645 milyar Sterline çıkardı.
" Sağlık Bakanı Koca, vaka sayısının toplamda 359'a ulaştığı ve bir hastanın kaybedildiğini açıkladı.
" Borsa İstanbul'da bugün yatay pozitif açılış yapması bekleniyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)