E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda hafta başında negatif etki var---

Piyasalarda hafta başında negatif etki var

Piyasalarda hafta başında negatif etki var
23 Mart 2020 - 09:13 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne negatif başlaması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 87,500 seviyesinin üzerinde tutunamadı ve günü %0.70 artışla 85,795 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 7.1 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 79 hisse değer kazandı, 14 hisse ise değer kaybetti.

Tahvil faizleri yurtdışına paralel gerilerken, USD/TL 6.55, CDS 535 seviyesinden işlem gördü.
Küresel piyasalarda virüs salgını ve ekonomik etkileri fiyatları baskılamaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde, salgının hızla yayıldığı Avrupa’da, merkez bankalarından gerekenin her adımın atılacağı açıklamaları tepki alımlarına sebep oldu. Öte yandan, petrol fiyatlarındaki gevşeme, New York’ta artan vaka sayısı ve sıkışık dolar likiditesi sebebiyle ABD piyasaları iyi başladığı günü satışlarla kapattı. ABD’de 2008 yılından bu yana en kötü haftayı geride bıraktık. Hem FED hem de ABD hükümeti tarafından açıklanan destek paketlerine rağmen, havacılık ve petrol hisseleri önderliğinde düşüş devam etti. Volatilite endeksi VIX’te 2008 yılından bu yana en yüksek seviye olan 80 görülse de kademeli olarak gerileme izleniyor.

Sabah saatlerinde vadeli piyasalarda yine sert satışlar görülüyor, özellikle son gelen büyüme tahminleri hafta başında negatif etki yaratıyor.

İçeride ise yerel varlıklar genel olarak yurtdışı seyre paralel hareket ederken, salgının etkileri ve vaka sayısı takip ediliyor.

Bugün ABD’de Chicago ulusal aktivite endeksi, Avrupa’da ise tüketici güven endeksi açıklanacak. Ancak fiyatlamaların daha çok virüs haberlerine ve dolar likiditesine duyarlı olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle petrol fiyatlarının yanı sıra, tahvil faizleri kısa vadeli fiyatlamalar için gösterge olabilir.

BIST-100 endeksinin güne negatif başlamasını bekliyoruz. 84,000-82,000 seviyelerini destek olarak takip ediyoruz. Tepki alımlarının güçlenebilmesi için 88,000 seviyesinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)