E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda güvercin Fed ve bilanço etkisi devam ediyor---

Piyasalarda güvercin Fed ve bilanço etkisi devam ediyor

Piyasalarda güvercin Fed ve bilanço etkisi devam ediyor
01 Ağustos 2022 - 09:07 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Küresel piyasalarda Fed’in güvercin tavrı ve bilanço etkileriyle risk iştahındaki açılmayı takip ediyoruz.

ABD endekslerince haftanın son günü %2’ye yakındayan kazanımları takip ettik. Haftalık bazda yükselişler Dow Jones %2,97, S&P 500 %4,26 ve Nasdaq %4,76 yükseliş kaydederken Nasdaq endeksinin halen ayı piyasasında olduğunu belirtmemizde fayda var.

Avrupa endekslerinde Cuma günü %2’yi aşan güçlü bir yükseliş gözlemledik. Bunda, global etkinin yanı sıra faizin artı tarafta yer almasıyla birlikte bankacılık endeksinin görece daha olumlu olması ve resesyon ihtimalinin olduğu Euro Bölgesi büyüme verileri çeyreksel bazda %0,7, yıllık vazda ise %4’e ulaşması etkili oldu.

Asya endekslerinde karışık görünümün an itibariyle devam ettiğini söyleyebiliriz. Veri bazında Çin resmi imalat satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Temmuz'da 49 seviyesine, Caixin satınalma yöneticileri endeksi (PMI) 51,7 ‘den 50,4’e geriledi. Bu bölgedeki endekslerde risk iştahını baskıladı.

BİST100 endeksi günü %1,93’lük yükselişle 2.592,38 puandan tamamladı. Endeks önceki haftada görülen %5,63’lük yükselişinin üzerinde geçen haftadaki %3’lük yükselişi ekledi. Tekniksel bazda 2500 destek seviyesi üzerinde yükseliş yönlü trendin devam edeceğine yönelik görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Yükselişlerde 2600 ve 2650 dirençlerini, düşüşlerde ise 2550 ve 2500 destek seviyelerini takip ediyoruz.

Haftanın veri akışında dışarıda ABD’den tarım dışı istihdam, İngiltere’den faiz kararı ve küresel PMI verileri takip edeceğiz. İçeride ise Çarşamba günü enflasyon verisi gündemimizde yer alacak. Günlük veri akışında ise ABD, Euro Bölgesi ve içeride PMI verilerini izleyeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Borsada yükselişin devam etmesi bekleniyor

 

Petrol haftaya düşüşle başladı

 

Demir cevheri 120 doların üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)