E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda günün en önemli gündemi enflasyon---

Piyasalarda günün en önemli gündemi enflasyon

Piyasalarda günün en önemli gündemi enflasyon
04 Ağustos 2014 - 08:54 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde yurt dışında satışlar devam ederken, BİST 100 endeksi gün sonuna doğru toparlandı..

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"BIST 100 endeksi dün 82.553 - 80.915 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.08 değer kaybederek 82.093 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.26 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.44 değer kaybetti.
   
Cuma günü Euro Bölgesi'nde imalat PMI verileri takip edildi. Fransa imalat PMI verisi beklentilerin üzerinde gelirken İspanya, İtalya, Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI verileri ise  beklentilerin altında kaldı. Güne düşüş ile başlayan Avrupa borsalarında, Avrupa ekonomisine ilişkin ağırlıklı olarak beklentileri karşılayamayan veri akışının yanı sıra Rusya ile ilgili devam eden gerginlik ve ekonomik yaptırımların ve olumsuz açıklanan bilanço rakamlarının etkisi gün boyu hissedilirken, Avrupa borsaları günü değer kayıpları ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde İspanya işsizlik değişimi ve Euro Bölgesi ÜFE verileri takip edilecek.   

ABD tarafında ise ABD ekonomisi için kritik bir hafta geride bırakılırken, haftanın son işlem gününde veri akışı nedeniyle piyasaların oldukça hareketli saatler geçirildiği bir güne tanık olduk. Cuma günü  ABD'de günün en önemli gündem maddesi tarım dışı istihdam verisi olup, ABD'de temmuz ayına ilişkin tarım dışı istihdam 209 bin ile beklentilerin altında artış gösterdi. Günün bir diğer  önemli verisi olan işsizlik oranı ise yüzde 6,2'ye yükseldi. Söz konusu veri akışının yanı sıra, Fed Dallas Başkanı Richard Fisher'ın konuşmaları yakından takip edildi. Fisher, güçlenen ekonomi ve enflasyonun yükselmesi ile faiz artış zamanının öne çekildiğine inandığını söylemesi konuşmasının dikkat çeken satır başları arasında yer aldı. Güne yükselişle başlayan ABD borsaları söz konusu olumsuz veri akışı ve gündemin etkisiyle dalgalanarak günü negatif tamamladı. Bugün ABD tarafında gündeme konu olabilecek önemli bir veri akışı bulunmamaktadır.
   
Yurt içine baktığımızda ise  geçtiğimiz hafta yurt dışı borsalarındaki satıcılı seyrin etkisiyle dalgalı seyrin hakim olduğu BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde  güne sınırlı yükselişlerle başlasa da gün içerisinde satışların ağırlıklı olduğu görüldü. Günün ikinci yarısında ABD'den gelen olumsuz tarım dışı istihdam verisinin ardından Dolar/TL'de görülen geri çekilmenin de etkisiyle günün sonuna doğru toparlanan BIST 100 endeksi günü yatay tamamladı. Bugün günün en önemli gündem maddesi Temmuz ayı enflasyon rakamları olup, TÜFE aylık bazda yüzde 0,08, yıllık bazda ise yüzde 8,90 olarak beklenmektedir.
   
Teknik olarak bugün için endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 82.000 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği, 83.000 ve 84.000 seviyelerinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. Endeksin 82.000 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 81.500 ve 80.800 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. " 
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)