E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda gündem enflasyon ve istihdam raporu---

Piyasalarda gündem enflasyon ve istihdam raporu

Piyasalarda gündem enflasyon ve istihdam raporu
03 Temmuz 2014 - 08:15 borsagundem.com

Bugün piyasaların takip edeceği en önemli veriler arasında yurt içi enflasyon rakamları ve ABD istihdam raporu olacak

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bülten:
   
""YÜZ METRE ENGELLİ GÜNÜ"
   
Bugün piyasaların önündeki ilk engel TSİ 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı TÜFE değeri. Teorik olarak gıda fiyatlarındaki mevsimsellikle Haziran ayında TÜFE'nin gerilemesi beklenir. TÜFE aylık olarak gerilemediği takdirde yıl sonunda enflasyonun tahminlerden yukarıda gelmesi söz konusu olabilir. Yıllık artış değeri ise şu an için çok önemli gözükmüyor. Zira Mayıs ayında %9,7 ile zirve yapan yıllık enflasyon bu ay "baz etkisi" nedeniyle %9 seviyesinin altına "kendiliğinden" iyileşmiş gözükecek. Bugünkü veride aylık değişim belirleyici!     

İkinci engel TSİ 15:30 ABD İstihdam Raporu. Dün özel sektördeki gelişmeleri gösteren ADP verisi güçlü açıklandı. Kendisini bugün için zayıf veriye hazırlayan piyasada pozisyon değişikliği olsa da trend dahilindeki bir artış (örneğin 230bin) ücretlerde ciddi bir yükselişle birleşmedikçe risk algısını bozmayacaktır. ABD tarafındaki veri akışının "carry-trade" ortamını destekleyici sürmesi mümkün. Dolar'daki güç kaybını ise geçici değerlendirmekteyiz.
   
Son ve kolay engel ise TSİ 15:30 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin basın toplantısı. Eylül ayına kadar piyasayı izlemesini beklediğimiz Banka'dan bugün ya da önümüzdeki ay herhangi bir hareket beklemiyoruz. Dolar güçsüzlüğü nedeniyle Pazartesi günü 1,37 değerine ulaşıp bu sabah da 1,3650 seviyesinde işlem gören EUR/USD konusunda Draghi'nin açıklamaları etkili olabilir. Paritedeki yükselişleri kısa pozisyon açma fırsatı olarak değerlendirilmesi şeklinde yorumluyoruz."
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)