E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gündem aynı kalmaya devam ediyor---

Piyasalarda gündem aynı kalmaya devam ediyor

Piyasalarda gündem aynı kalmaya devam ediyor
05 Temmuz 2022 - 09:13 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


ABD endekslerinin resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu günde endekslerde sınırlı hareketliliği takip ettik.

Ancak, endekslerdeki ana konu başlıkları olan enflasyonist riskler ve resesyon beklentilerinin de değişmediğini de belirtmemizde fayda var.

Avrupa endekslerinde karışık bir görünüm günü tamamladı. Almanya ve İspanya endeksleri yataya yakın bir görünüm sergilerken İngiltere endeksinde %1’e varan yükselişi takip ettik. Bölgedeki haber akışında ise Norveç’te işçilerin greve gitmesiyle birlikte doğalgaz vadeli kontratlarının 162 €’yu aştığını gördük.

Asya endeksleri dünü sınırlı hareketlilikle tamamlarken karışık bir görünümün hakim olduğunu söyleyebiliriz. Bugünkü bölgedeki endekslerde pozitif bir açılışı takip ettik. Pozitif algıda ise ABD ile Çin arasındaki görüşmelerde Çin’e uygulanan tarifelerin kaldırılabileceğine yönelik haber akışı ve Caixin hizmet PMI verisinin Şubat’tan sonra 50 olan eşik seviyesini aşması etkili oldu. Ancak daha sonrasında tahvil piyasalarında görülen yükselişle birlikte kazançların bir kısmı silindi.

BİST100 endeksi’nde güne %1’i aşan yükselişle 2475 seviyesi test edildi. Ancak, Ereğli ve Türk Hava Yolları hisselerinde görülen geri çekilmeyle günü %1,55 değer kaybıyla 2405 seviyesinden tamamladı. Endeks zirve seviyesi olan 2684 seviyesinden %10 kadar uzaklaştığını da notlarımıza eklememizde fayda var. Görülen düşüşün hacminin düşük olması ise olumlu tarafa not edilebilir.

Tekniksel açıdan 2400 destek seviyesi üzerindeyiz. Bu seviyenin korunması halinde toparlanma görülebilir. Yükselişlerde 2450 ve 2500 dirençleri ön plana çıkıyor. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2350 ve 2300 destek seviyeleri yer alıyor.

Günün veri akışında ise Avrupa ve İngiltere’den PMI verilerini takip edeceğiz. Haftanın özelinde ise ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisi önemini korumaya devam ediyor.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Küresel piyasalarda temkinli duruş devam ediyor

 

Bakır fiyatlarında düşüş resesyon endişesiyle sürüyor

 

AB halka arz kurallarını gevşetiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)