E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalarda gözler kar rakamlarında!---

Piyasalarda gözler kar rakamlarında!

Piyasalarda gözler kar rakamlarında!
09 Temmuz 2013 - 11:20 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Alcoa ile başlayan ABD kar sezonuna çevrildi

Hisse senetleri tüm dünyada, Alcoa Inc.'nin ABD'de beklenenden iyi çıkan sonuçları ile birlikte ikinci çeyrek kar sezonunu başlatmasının ardından yükseldi. Altın son bir haftanın en hızlı yükselişinni gerçekleştirirken, Kore wonu ve Hindistan rupisi ralli yaptı.
MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Londra saati ile 08:18'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.4 yükseldi. Won son üç günde ilk kez değer kazanırken, rupi rekor düşük seviyeden yükseldi. Altın yüzde 1.7 değer kazandı ve soya fasülyesi tarım emtiasındaki yükselişlere öncülük etti. Üç yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi, ABD'nin bugünkü 32 milyar dolarlık aynı vadeli kağıdı satmasından önce, Mayıs ayında iki katın üzerinde yükseldi
ABD'de Dow Jones Endeksi'nde ilk kar açıklayan ve kar dönemini gayrıresmi olarak açan şirket olan Alcoa'nın satışları ve karı analistlerin tahminlerini aştı. Avrupa Birliği yetkilileri, dün maliye bakanlarının Yunanistan'a yardım paketi konusunda anlaşmaya varmalarının ardından bugün biraraya gelecek.Çin'de hisse senetleri, enflasyonun Haziran ayında beklenenden yüksek çıkmasının ardından kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.
JPMorgan Asset Management şef Asya piyasa stratejisti Tai Hui, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, "ABD şirketlerinde marj genişlemesi görüyoruz ve bu, şu sıralar gelişen piyasalarda olmuyor," dedi ve "Eğer ABD büyümeye devam ederse, gelişen ülkelerin ihracatına yönelik talep zamanla artacaktır. Gelişen piyasalara bir miktar büyüme ivmesi tekrar geldiği sürece, gelişen piyasa hisse senetlerinde patlayıcı bir ralli göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)