E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda görünürde düzeltme yok---

Piyasalarda görünürde düzeltme yok

Piyasalarda görünürde düzeltme yok
07 Haziran 2021 - 09:34 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin hafif satıcılı bir seyirle yeni haftaya başlanması bekleniyor.

Borsa İstanbul’da yeni haftada hafif satıcılı bir başlangıç bekleniyor. Yurt dışı borsa endeksleri vadelilerinde genel olarak hafif satıcılı bir seyir hakim. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü BIST endekslerinde hafif yükselişle kapatmıştık. Yurt içinde bugün Hazine nakit dengesi ve faiz dışı denge açıklanıyor. Haftanın devamında sanayi üretimi endeksi bekleniyor olacak. Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisi genel görüntüyü bozmadı. ABD’de işsizlik düşerken bu hafta enflasyon rakamı da takipte olacak. Hazine bakanı Yellen hafta sonu yaptığı açıklamada yüksek faizlerin hem toplum hem de Fed için artı olacağını ifade etti. Küresel piyasalarda beklendiği gibi bir düzeltme ise şimdilik gözükmüyor.

Şirket Haberleri:

Aydem Enerji (AYDEM): 300 MW hibrit kapasite yatırım planı kapsamında hibrit yatırımı için santral sahalarının genişletilerek 600 MW'a çıktığı, GES yatırımları için de ÇED süreçlerinin başladığı açıklandı.

Ege Gübre (EGGUB): İhracat için yaklaşık 20.000 ton ve 8 milyon dolar bedelle kompoze gübre ihracat siparişi alındığı açıklandı.

Koza Madencilik (KOZAA): Şirketin Konak projesine ilişkin olarak sondajlar sonucunda elde edilen kaynak miktarının rezerve dönüşmesi amacıyla sondaj çalışmalarının başlatılmasına karar verildiği açıklandı.

Koza Altın (KOZAL): Şirketin Çukuralan Altın Madeni İşletmesi 3. Kapasite Artırımı Projesi ile ilgili ÇED olumlu kararı verildiği medyada yer aldı.

Ünlü&Co (UNLU): Şirket payları bugün Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

BIST-100 Teknik

BIST-100 endeksi geçtiğimiz haftayı 1.433 seviysinden kapattı. 20 günlük hareketli ortalama 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrediyor ve pozitif bir işaret. Ancak yatay banttan çıkamayan endekste pozitif bir haber akışı olmadan 1.445 ve 1.460 seviyelerine doğru bir yükseliş hareketi takip edemiyoruz. Bu haftanın 1.460-1.400 bandında devam etmesi muhtemel. Bu iki seviyenin hangi yönde kırılacağı önemli olacak

Pınar Süt ve Kalekim sorusu

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)