E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda gerilim devam ediyor---

Piyasalarda gerilim devam ediyor

Piyasalarda gerilim devam ediyor
28 Eylül 2022 - 09:13 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Resesyon endişelerinin yanı sıra dolar endeksindeki yükseliş risk iştahını kapatmaya devam ediyor. Bu durum aynı zamanda uzun vadeli tahvil piyasalarındaki yükselişlere sebep oluyor.

ABD endeksleri satış ağırlıklı bir günü daha geride bırakırken Nasdaq endeksi pozitif ayrıştı. Son 7 haftalık işlemlerin sadece 1 haftasında yükseliş gerçekleşirken 3 endekste ayı piyasasına girdi. Dow Jones endeksi 2 yılın ardından ilk kez 29.000 seviyesinin altı test edildi. Düşüşlerde Fed yetkililerinden gelen sert tondaki açıklamalar da etkili oldu. An itibariyle ABD vadeli piyasası da satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri güne iyimser başladı ancak seansın sonuna doğru kendini negatif bölgeye attı ve %1’I aşan satıcılı bir şekilde kapandı.

Dünü sınırlı iyimserlikle kapatan Asya endekslerinde gün içerisinde %2’yi aşan satıcılı seyir takip ediliyor.

BİST100 endeksinde günü %0,17’lik yükselişle 3.265,64 puandan tamamladı. Seansın sonuna doğru gelen satış baskısı kazançların önemli bir kısmını sildiğini gözlemledik. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 177$ seviyesinden günü tamamladık ve 179$ seviyesinden yine satışların geldiğini gözlemledik. Son 2 işlem gününde 179$ seviyesinin geçilemediğini takip ettik. Bu seviye altında kapanışların devam etmesi halinde 175$ ve 173$ destek seviyeleri test edilebilir. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 179$ ve 181$ dirençlerini takip ediyor olacağız.

Gün içerisinde Fed ve AMB yetkililerinden gelen konuşmaları takip edeceğiz. Ayrıca ABD’den askıdaki konut satışları verisi gündemimizde olacak.

BİST100 endeksinde negatif bir başlangıç yapılacağı görüşündeyiz.

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

 

Yuan, dolar karşısında rekor seviyeye geriledi

 

Borsadaki çalkantının faturası 2 milyar lira

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)