E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda genel görünüm halen kırılgan ---

Piyasalarda genel görünüm halen kırılgan

Piyasalarda genel görünüm halen kırılgan
13 Mayıs 2020 - 09:15 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde BIST 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir başlangıç yapması bekleniyor.

 BIST 100: Endekste yataya yakın bir açılış bekliyoruz, endekste 99 bin seviyesi kısa vadeli destek olarak ön planda, global tarafta kısmi kar satışları geçerli olabilir. Endekste 100 bin direncinin aşılabilmesi görünüm açısından önemli…

TL Bonolar: Hazine ihaleleri sonrasında faizlerde sınırlı yükseliş yaşandığını görüyoruz, gösterge tahvilde %9 ve 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz civarında denge arayışı görebiliriz…

USD/TL: Dolar kuru 7,00 seviyesinin hemen altına geri gelirken, TL performansı diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine görece daha iyi. 6,92 aşağıda destek konumunda, 7,05 direnci izlenecektir…

EUR/USD: Paritede 1,0850 seviyesi civarı denge arayışı devam ediyor, dolar endeksi ise 100 seviyesine yakın. Paritede 1,0910 yukarıda direnç konumunda…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 600 seviyesini aşağı yönde zorluyor, ABD endekslerinde yaşanan satışlar sonrası Avrupa seansına doğru toparlanma çabası var ancak genel görünüm halen kırılgan.
Endekste kısa vadeli pozisyonların artırılması için 100 bin direncinin aşılması gerekiyor.

ABD endeksleri %2 civarında düşerken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratları ise hafif yukarı tepki gösteriyor. Asya borsaları ise karışık bir seyir izliyor. BIST 100 Endeksi’nin ise güne yataya yakın bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak 99 bin destek, 100 bin ise direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor. 100 bin direncinin aşılması endekste kısa vadeli görünümün güçlenmesi adına takip edilebilir. 99.000 desteği üzerinde mevcut trade pozisyonlarının korunmasını öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %0,67 düzeyinde, Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi ise 600 seviyesinin altında. Eurobond piyasasında özellikle kısa vadeli tahvillerde olumlu seyir devam edecektir. TL tahvillerde ise hazine ihalelerinde yapılan yüklü satışların ardından gelen sınırlı kar satışları normal karşılanmalı.

Fed Başkanı tarafından gelecek olan açıklamalar öncesinde paritede 1,0850 civarı denge arayışı sürüyor, GBP/USD ise 1,2310 altında zayıflama eğiliminde. Dolar endeksi 100 seviyesi civarında. İçeride dolar kuru güne 7,00 seviyesi altından başlarken, 6,92 destek ve 7,05 de direnç konumunda. Euro kurunda ise 7,50 destek, 7,65 direnç seviyesidir.

Brent petrol stok verilerinin ardından 30 dolar varil seviyesi altına gerilerken, talebe dair negatif beklentiler de etkili. Altın fiyatlarında ise 1705 dolar ons civarı denge arayışı sürüyor, kar satışlarının karşılanması olumlu. Gram TL bazında ise kur hareketi etkili olmakta, 380 destek olarak izlenecektir.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 99.000 üzerinde güçleniyor. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Endeks yeniden 100 Bin seviyesine kapı araladı

Endekste bugün kapanış önemli

Borsada kısa vadeli düşünmek temkinli yaklaşmak gerekiyor

BİST 100 yurtdışı piyasalara göre pozitif ayrıştı

Piyasalarda genel görünüm halen kırılgan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)