E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fed'e ilişkin beklentiler sıcaklığını korumaya devam ediyor---

Piyasalarda Fed'e ilişkin beklentiler sıcaklığını korumaya devam ediyor

Piyasalarda Fed'e ilişkin beklentiler sıcaklığını korumaya devam ediyor
15 Eylül 2022 - 09:04 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda risk iştahının kısmen de olsun açık olduğunu söyleyebiliriz. Jeopolitik riskler ve veri akışına bağlı olarak beklentilerin tekrar şekillenmesi risk iştahı üzerinde baskı unsuru oluşturuyor.

ABD endeksleri güne pozitif başlarken üfe verisi sonrasında volatilite artış kaydetti. Günü ise kısmi alıcılı kapattığını söyleyebiliriz. Ülkede üfe düşüş kaydetmeye devam etse de enerji ve gıdayı çıkarttığımızda fiyat artışlarının devam etmesi Fed’e yönelik beklentileri sıcak tutuyor.

Avrupa endekslerinde %1,5’i aşan düşüşler takip edildi. Bölgede ABD tüketici enflasyonun etkileri hala sürerken sanayi üretim verisinin beklentilerin çok altında kalması satıcılı seyirde etkili oldu. Hisse bazlı hareketlerde ise Almanya’da Uniper’in kamulaştırılacağına yönelik haber akışıyla hissed %15 civarında düşüş kaydedildi.

Asya endeksleri dünü satıcılı olarak tamamladı. Bölge endeksleri an itibariyle Çin hariç yataya yakın pozitif işlem görüyor. Çin’deki negatif ayrışmanın sebeplerine baktığımızda Çin ve Rusya görüşmesi ve bu 2 ülkenin askeri tatbikat gerçekleştirmesi, yine Çin tarafında ülke para biriminin aşırı değer kaybetmesi ve ülke petrol talebinin düşmesi olduğunu söyleyebiliriz.

BİST100’de oldukça volatile bir günü daha geride bıraktık. Endeks, öğleden sonra ve özellikle seans sonuna doğru gelen alımlarla birlikte kendini pozitif tarafa attı. Gün içerisindeki en yüksek puan olan 3446,96 seviyesinden kapanış gerçekleşmiş olması ve kısa vadeli destek konumunda olan 3300 seviyesinin test edilmesini olumlu karşılıyoruz. BİST100 endeksine puan bazlı pozitif katkı Türk Hava Yolları, Aselsan, Tüpraş ve Turkcell tarafından gelirken puan bazlı negatif katkı kısmında bankacılık hisseleri yer aldı. BİST100 endeksinde bankacılık hisselerinde de kazanımları görmemiz halinde yükseliş trendinin devam edeceğini görüşündeyiz.

Günün veri akışında içeride saat 11:00’de Ağustos merkezi yönetim bütçe dengesini açıklanacak. Merkezi yönetim bütçesi geçen yıl Ağustos’ta 40,8 milyar TL bütçe fazlası, 54,5 milyar TL faiz dışı fazla vermişti. Bu yıl bu performansın altında kalmasını bekliyoruz. Dışarıda ise ECB yetkililerinin açıklamaları, ABD’den işsizlik istatistikleri, perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir başlangıç bekliyoruz.

Petrol fiyatları yeni günde yatay seyir izliyorlar

 

Küresel piyasalar, yoğun veri gündemine odaklandı

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)