E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fed etkisi sürüyor---

Piyasalarda Fed etkisi sürüyor

Piyasalarda Fed etkisi sürüyor
20 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda risk iştahında zayıflık devam ediyor özellikle Fed’in daha fazla sıkılaşabileceğine yönelik yorumların bunda etkili olduğunu görmekteyiz.

ABD endeksleri dünü satıcılı bölgede tamamlarken S&P500 endeksinin zirveden halen %18 uzakta kalması teknik olarak ayı piyasasını işaret etmesi de ülkedeki risk iştahının kesilmesinde etken oluyor.

Öte yandan işsizlik maaşı başvurularının haftalık bazda 200 bin olan piyasa beklentisinin üzerinde 218 bin olarak açıklanarak 16 haftanın zirvesine yerleştiğini de notlarımıza eklememizde fayda var.

Dünü satıcılı olarak tamamlayan Asya endekslerinde gün özelinde Çin’in emlak sektörü açısından takip edilen 5 yıllık kredi ana faiz oranı 15 baz puan birden düşürmesiyle birlikte pozitif işlem görüyor. Bunun yanı sıra Japonya’da tüketici enflasyonunun %2,1 olarak açıklanmasıyla 7 yıldan sonra ülkede Merkez Bankası’nın belirlediği enflasyonun üzerine çıktı.

Yurt içi Piyasalarda BİST100 endeksi Çarşamba günündeki işlemlerini pozitif açsa da gün içerisinde satıcılı bir seyir izledi. Ancak seansın sonuna doğru Garanti BBVA tarafına gelen alımların bankacılık endeksine olumlu yansıdı ve BİST100 endeksi yataya yakın bir kapanış gerçekleştirdi. Endekse tekniksel bazda baktığımızda 2380 destek seviyesi önemini korumaya devam ediyor. Bu seviyenin kırılması halinde 2350 ve 2300 destekleri test edilebilir. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda ise 2400 ve 2450 direnç seviyeleri bulunuyor.

Günün veri akışında Almanya’dan üretici enflasyonu ve tüketici güveni içeride ise tüketici güveni ile merkezi borç stoku verileri yer alacak.

Endeksimizde pozitif bir açılış beklemekle beraber baskının süreceği görüşündeyiz.

Piyasalarda enflasyonist baskı risk iştahını azaltıyor

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse

 

Petrol haftayı kazançla kapatmaya hazırlanıyor

 

Dolar, altın fiyatındaki yükselişi baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)