E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fed etkisi fiyatlanmaya devam ediyor---

Piyasalarda Fed etkisi fiyatlanmaya devam ediyor

Piyasalarda Fed etkisi fiyatlanmaya devam ediyor
27 Mayıs 2022 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Global piyasalarda FED’in güvercin olarak algılanmasıyla açıklanan bilançoların beklentiler üzerinde gelmesinin etkilerini görmekteyiz.

ABD endekslerinde %2,5’I aşan yükselişleri takip ettik. Yükselişlerde perakendecilik sektöründeki bilançoların beklenti üzerinde gelmesi etkili oldu. Ayrıca yükselişlerle Dow Jones ve S&P 500 endeksleri ayı piyasasından uzaklaşırken Nasdaq endeksi ayı piyasasında kalmaya devam etti.
Avrupa endekslerinde de bilanço etkisiyle yükselişleri takip ettik. Bölgede beklenti üzerinde gelen bilançoların yanı sıra İngiltere tarafından açıklanan yaşam maliyetlerini hafifletici tedbirlerin de piyasalara destek oldu.

Asya endeksleri dünü sınırlı satıcılı tamamlarken an itibariyle teknoloji hisseleri olan Alibaba ve Baido şirketlerinin bilançolarının olumlu karşılanmasıyla pozitif işlem görüyor.

BİST100 endeksi, %1,35 değer kazanarak direnç seviyemiz olan 2450’den günü tamaladı. Sanayi endeksinin yükselişlerde etkili olduğunu gözlemledik. Yükselişlerde, TCMB’nin politika faizini %14,00 seviyesinde sabit bırakmasına rağmen karar metninde teminat ve likidite adımı atacağı mesajını vermesi etkili oldu.

Gün içerisinde FED ve AMB yetkililerinin konuşmalarını takip edeceğiz ayrıca içeride ise kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye değerlendirmesi gelebilir.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklemekteyiz.

Küresel piyasalarda pozitif hava

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Altın zayıflayan dolardan destek buldu

 

Gedik Yatırım Menkul, hisse geri alımı yapacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)