E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Fed etkileri görülebilir---

Piyasalarda Fed etkileri görülebilir

Piyasalarda Fed etkileri görülebilir
12 Aralık 2022 - 09:43 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Haftanın son işlem gününde ABD'den gelen üfe verisinin düşüş kaydetmesi ancak beklenti üzerinde kalması piyasalardaki etkiyi sınırladı. Bu etkiyle beraber bölgesel haber akışları piyasalar üzerinde daha etkili oldu diyebiliriz.

ABD endeksleri ÜFE'nin etkisiyle %1'e yakın değer kaybıya günü tamamladı. ABD vadeliler yataya yakın satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endeksleri Çin'in açılmasına yönelik beklentileri satın almayı tercih etti. İnşaat, hammadde ve ara mal hisselerinde yükselişler görüldü. Cuma günü gerçekleşen yükselişlerde kurumlardan gelen raporların da etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Asya endeksleri %2'ye yakınsayan değer kaybıyla işlem görüyor. Bölgedeki makro verilere baktığımızda Çin'in tüketici güveninin 3 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve Japonya'dan gelen ÜFE verisinin %8,8'lik piyasa beklentisinin üzerinden %9,3'lük artış kaydetmesi de etkili oldu.

BİST100 endeksi haftanın son işlem günü gerçekleştirdiği işlemlerini %3'ün üzerinde yükselişle tamamladı. Bu yükselişle beraber psikolojik seviye olan 5.000 seviyesinin üzeri test edildi.

Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 268$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. Bu seviye üzerinde kaldığımız sürece 270$ direnci hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 264$ ve 260$ destekleri gündemimizde yer alabilir.

Bu haftanın en önemli gündemi ABD enflasyonu ve FOMC toplantısı olacak. Ayrıca AMB ve İngiltere Merkez Bankası kararları ile Euro Bölgesi enflasyonu ve çeşitli bölgelerde açıklanacak sanayi üretimi ve PMI verileri küresel ekonominin seyri açısından büyük önem taşıyor.

İçeride ise Ekim ödemeler dengesi ve işsizlik oranlarının ardından Salı sanayi üretimi ve perakende satışlar, Perşembe merkezi yönetim bütçe dengesi, Cuma ise TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi açıklanacak.

Bist100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları (12/12/2022)

 

Bakır fiyatlarında güçlü dolar etkisi

 

Petrolde yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)