E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda enflasyon endişelerine karşılık sakin hava sürüyor---

Piyasalarda enflasyon endişelerine karşılık sakin hava sürüyor

Piyasalarda enflasyon endişelerine karşılık sakin hava sürüyor
14 Haziran 2021 - 09:01 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalarda sakin havanın devamı bekleniyor.

Geçen hafta ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisine karşılık yükselişin geçici olacağına dair beklentilerin etkisiyle piyasa tepkisi nötr oldu. Geçen hafta %1,42’ye kadar gerileyen ABD yıllık faizleri bu sabah 1,46’da. ABD vadelilerinde bu sabah vadeli işlemlerde hafif alıcılı seyir varken Asya’da karışık seyit var. Nikkei’de %0,58’lik yükseliş var. Çin bugün tatil.
Bu hafta gündem oldukça yoğun. Bugün başlayacak NATO zirvesiyle, Biden’ın yapacağı temaslar yakından izlenecek. Biden bugün Erdoğan ile, yarın AB yönetimiyle, Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşecek. Görüşmelerden gelecek haber akışları piyasa fiyatlamaları açısından belirleyici olacak.

Küresel piyasalarda enflasyon endişelerine karşılık sakin havanın devamı var…

Veri akışı açısından da bu hafta dışarda Fed’in Çarşamba akşamı açıklayacağı faiz kararı ile Başkan Powell’ın basın açıklaması, içerde TCMB’nin Perşembe günkü PPK toplantısı yakından izlenecek. Cuma günü de Japonya merkez bankasının kararını takip edeceğiz. Fed’in ve TCMB’nin faizde değişiklik yapmaması beklenmiyor. Fed’in enflasyon hakkındaki tahminleri ile tahvil alım programının azalttılması konusundaki görüşleri izlenecek. TCMB’nin de faiz indirimine ilişkin zamanamasına dair ipuçları izlenecek.

NATO zirvesi, liderlerin görüşmeleri ve Merkez Bankaları kararları ile gündem yoğun…

Almanya, Kovid-19 salgını nedeniyle daha önce "riskli" ilan ettiği Türkiye de dahil çoğu ülkeye seyahat sınırlamalarını 1 Temmuz'da kaldırmaya hazırlandığına yönelik haber akışını turizm gelirleri açısından pozitif buluyoruz.

USD/TL’de Cuma günü 8,28 görülürken kapanış 8,3875’den gerçekleşti. Türkiye’nin Çin ile 3,6 milyar dolarlık swap anlaşmasının da etkisiyle bu sabah da yakın seviyelerden gerçekleşmeye devam ediyor. Biden-Erdoğan arasındaki görüşmeden çıkacak sonuç kurun hareketinde belirleyici olacak. Olumlu haber akışında 8,30’un altına yerleşmede 8,10’a doğru geri çekilme yaşanabilir, aksi durumda yeniden TL’de değer kayıpları beklenebilir.

Borsada teknik görünüm 1440 üzerinde olumlu olup yükseliş beklentisi korunabilir. Hafif alıcılı başlangıç sonrasında yukarda 1465-1470 aralığına denk gelen direnci izleyeceğiz. Bu aralığın yukarı kırılması halinde olumlu haber akışlarıyla 1480-1500 bölgesi test edilebilir.
Türkiye 5 Yıllık CDS’leri 371’de.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

 

Piyasada hafif alıcılı açılış bekleniyor

 

TL varlıklar global gelişmelere nasıl tepki verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)