E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda en önemli gündem ECB toplantısı---

Piyasalarda en önemli gündem ECB toplantısı

Piyasalarda en önemli gündem ECB toplantısı
06 Mart 2014 - 08:48 borsagundem.com

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın yapacağı toplantıdan çıkacak kararlara odaklandı

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"BUGÜN GÜNLERDEN DRAGHI..

Bir süredir piyasaların gündemini meşgul eden önemli konulardan biri olan Avrupa Merkez Bankası’nın Euro bölgesinde ekonomik canlanmayı desteklemek için bir adım atmayacağı yine ECB toplantısının gelip çatması ve Rusya-Ukrayna ve Kırım gerginliğinin de yatışmış olması ile gündemin ilk sırasına yerleşmiş durumda..
   
Bu toplantının önemini daha da artıran unsur ise Şubat sonlarında ECB Başkanı Draghi’nin yaptığı açıklamalardı.. Draghi’nin ne dediğini kısaca hatırlatalım.. Draghi, Banka'nın Mart ayındaki toplantının, Bankanın bölge ekonomisine daha fazla teşvik sağlayıp sağlamayacağı konusunun belirlenmesi açısından kritik önemde olacağını kendisi söylemiş ve de karar vermek için ihtiyaç duydukları tüm veri setine Mart’ta sahip olacaklarını belirtmişti.
   
Dolayısıyla bu toplantı belirleyici olacak, ECB ekonomi canlanıyor, enflasyon karşısındaki aşağı yönlü riskler gevşiyor sonucuna varırsa bir süre daha ECB’den hamle beklentisi yükselmeyecektir. Bu da kısa dönemde Euro için destekleyici olabilir, şayet tersi olursa da bu durumda Euro üzerinde bir baskılanma görmeyi bekleyebiliriz.
   
Hemen Cuma gününe yani Şubat ayının son gününe dönecek olursak  Euro bölgesinde enflasyon (TÜFE) verisi açıklanmıştı ve beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu veri ile ECB’nin herhangi bir aksiyon almayabileceği beklentileri güç kazanmaya başlayınca EURUSD de 1,38’in üzerini test etmiş ve yurtiçinde DolarTL’ye de düşüş yönünde etki etmişti.
   
Rusya gündemi ile riskler ve tansiyon yatıştığından piyasaların yeniden ekonomik verilere odaklanmasını ve reaksiyon vermesini bekleyebiliriz, dolayısıyla ECB faiz kararının açıklanacağı saatlerde hareketlilik artabilir ancak şunu da unutmamak gerekiyor  masadaki tek seçenek faiz indirimi değil. Yeni uzun vadeli refinansman operasyonu (LTRO) dahil başka alternatif seçenekler de bulunuyor, bu nedenle de karar 14.45’te gelecek olsa da faiz dışı bir aksiyon alınacak ise bunu 
Başkan Draghi kendi basın toplantısında açıklayacaktır, bu da piyasada özellikle de EURUSD’de hareketliliğin artabileceği zaman aralığını genişletiyor, Draghi’nin basın toplantısı da TSİ 15.30’da başlıyor olacak..
   
ECB dışında günün gündemine göz attığımızda  Almanya’da ve ABD’de fabrika siparişleri, yine ABD’de tarım dışı verimlilik ve birim işgücü maliyeti, işsizlik başvuruları açıklanıyor olacak. BIST100 endeksine de baktığımızda  bankacılık sektörüne dair raporlar ve yatışan tansiyonun getirdiği önceki günkü olumlu hava düne de taşındı ve endeks 64,000 direncine yöneldi, 63,500’ü ara bir destek yapma gibi ikinci seansta gördüğümüz çabanın devamı halinde endeks 64,000’i hedeflemeye devam edebilir, bu 2 günlük hızlı yükselişlerin ardından bir konsolidasyon görülebilir, bunun normal karşılanabileceğini ancak yine de yükseliş trendinden bahsetmek için erken olduğunu düşündüğümüzü belirtelim, geri çekilmelerde ise 63,000’i izlemeye devam edeceğiz, ana destek ise hala 62,000’de bulunuyor.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)